module and plugin to add google adsense to joomla based websites
Print this page

Λασκαρίδης: "Η Καλλιθέα δεν μπορεί να περιμένει άλλο" - ΤΩΡΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ, εντυπωσιακή σε όγκο εκδήλωση

Λασκαρίδης: "Η Καλλιθέα δεν μπορεί να περιμένει άλλο" - ΤΩΡΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ, εντυπωσιακή σε όγκο εκδήλωση
09 Νοε
2016

Εντυπωσιακή σε όγκο η εκδήλωση της δημοτικής παράταξης ΤΩΡΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ και μάλιστα σε μια εποχή που δεν γίνονται συγκεντρώσεις και ειδικά για δημοτικά ζητήματα.Ο επικεφαλής της παράταξης ΤΩΡΑ Καλλιθέα Λάζαρος Λασκαρίδης και οι συνεργάτες του γιορτάζοντας τα 3 χ ρόνια από την ίδρυση της παράταξης κατάφεραν όχι μόνο να γεμίσουν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης αλλά και τον προθάλαμο.Παρά το γεγονός ότι την Κυριακή ήταν ανοικτά τα καταστήματα, οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.

Στην ομιλία του ο Λάζαρος Λασκαρίδης ήταν αμείλικτος. Κατηγόρησε ανοιχτά την σημερινή διοίκηση του δήμου Καλλιθέας ότι δεν ενδιαφέρεται για τους πολίτες κι ότι έχει μετατρέψει σε ρουσφετομάγαζα για τα δικά της παιδιά τις δημοτικές επιχειρήσεις, περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στην πόλη και απέδωσε τον χαρακτηρισμό... \"ήρωες του Disney\" σε στελέχη της διοίκησης του δήμου. "Η Καλλιθέα δεν μπορεί να περιμένει άλλο" τόνισε και κάλεσε υπήρξε σε συσπείρωση τους φίλους και υποστηρικτές της παράταξης του.

Η εκδήλωση άρχισε με χαιρετισμό του προεδρείου, το οποίο αποτελείτο από τα στελέχη της παράταξης Βούλα Κοσμίδου, Κώστα Αναστασόπουλο, Αθηνά Δημητριάδου, Πάνο Ιωσηφίδη και Ειρήνη Τζιλίνη.

laskaridis-ekd-noe-2016-002

Ο επικεφαλής της παράταξης ΤΩΡΑ Καλλιθέα, δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Λασκαρίδης, ανέβηκε στο βήμα εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων.

Ακολουθεί η ομιλία του κ. Λασκαρίδη

«Αγαπητοί συνάδελφοι,
Κυρίες και κύριοι,
Από το βήμα αυτό θέλω να καλωσορίσω τις νέες και φίλες και τους νέους φίλους της παράταξης, οι οποίοι από τις εκλογές του Μαΐου 2014 πολλαπλασιάζονται με κινηματογραφική ταχύτητα.
Μας καταστήσατε με την αγάπη σας και τις προτάσεις σας την πιο δυναμική παράταξη της πόλης. Εκείνη που εκφράζει το πραγματικά καινούργιο και δεν αφήνει να πέσει τίποτα κάτω από τα κακώς κείμενα, τα οποία, δυστυχώς πλέον, έχουν μπει στην ημερήσια διάταξη της Καλλιθέας.

>Η πόλη ρημάζει καθημερινά
Αυτή η πόλη καθημερινά ρημάζει, απαξιώνεται, δεν αναπνέει, δεν ζει. Παραμένει απομονωμένη σαν ένα παλιό γέρικο καράβι στο μουράγιο. Και σε ποιο μουράγιο, σε αυτό που δεν έχει θάλασσα. Γνωρίζετε ότι σε έρευνα που διεξήχθη από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, το 67% των μαθητών των δημοτικών σχολείων της πόλης, απάντησε ότι η Καλλιθέα δεν έχει θάλασσα;
Και ποιος ευθύνεται γι\' αυτό; Μα, ποιος άλλος, οι κυβερνήσεις και οι διοικήσεις του Δήμου των τελευταίων δεκαετιών που είτε αποφάσισαν είτε έκαναν τα στραβά μάτια σε αυτό το αίσχος του τσιμέντου που έκρυψε τη θάλασσα από τα σπίτια και τους κατοίκους.
Κι είναι υποχρέωση της Περιφέρειας Αττικής, στην οποία πέρασε πλέον ο χώρος από το κράτος, να διορθώσει αυτή την ανισότητα και άμεσα. Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις πρωτοβουλίες της.
Κυρίες και κύριοι
Φίλες και φίλοι
Αυτή η πόλη πάει από το κακό στο χειρότερο. Διοικείται από μία ομάδα ανθρώπων που με τους καθωσπρεπισμούς τους και τις κουτοπονηριές τους, ίσως να μπορούσαν να πείσουν άνετα, κάποια αγωνιούντα πεθερικά για να τους κάνουν γαμπρούς ή νύφες, αλλά είναι εντελώς ακατάλληλοι γι\' αυτό που κάνουν σήμερα.

>Διοικούν την Καλλιθέα ήρωες του Disney..
Φτάνουν πια τα κινούμενα σχέδια σε αυτή την πόλη. Η Καλλιθέα δεν είναι Λιμνούπολη για να μας διοικούν οι ήρωες του Ντίσνεϊ.
Δεν είναι άσκηση πολιτικής να αλλάζεις τις βρύσες στα σχολεία ή να καθαρίζεις τους κάδους των σκουπιδιών και να το διαφημίζεις στο διαδίκτυο. Αυτά τα απλά και μικρά είναι η υποχρέωση της κάθε διοίκησης, η δουλειά της. Ανίκανοι όμως να κάνουν οτιδήποτε άλλο προπαγανδίζουν το αυτονόητο.
Έχουν περάσει πλέον δύο χρόνια και δύο μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης. Να μιλήσουμε ανοικτά. Είναι μια διοίκηση που γέρασε πριν από την ώρα της και καταλαβαίνει ότι σύντομα θ\' αποτελέσει μια παρένθεση στη ζωή της πόλης και γι\' αυτό επιδίδεται σ\' ένα ρεσιτάλ φαυλότητας για την εξυπηρέτηση των δικών της παιδιών.

>Μετέτρεψαν σε ρουσφετομάγαζα τις δημοτικές επιχειρήσεις
Βουτηγμένη η πόλη στην ανεργία κι εκείνη αφού έκανε μια διπλή πρόσληψη στενού συνεργάτη του δημάρχου (τον τοποθέτησε μέλος του διοικητικού συμβουλίου στη μια δημοτική επιχείρηση και του έκαναν σύμβαση εργασίας στην άλλη), προσέλαβαν και –άκουσον άκουσον- τη μητέρα του. Στον αθλητικό οργανισμό του Δήμου ως καθαρίστρια αλλά την έχουν με άλλο ρόλο στο κολυμβητήριο για να είναι πιο ξεκούραστη. Κι αν αληθεύουν οι πληροφορίες μας προσελήφθη από το Δήμο και η τέως σύζυγός του! Δηλαδή, δεν πληρώνουμε εσείς κι εγώ (οι Καλλιθεάτες) μόνο τα προς το ζην της οικογένειας αλλά και τη... διατροφή που υποχρεούται να καταβάλλει!
Ο Νόμος δεν επιτρέπει προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ στους Δήμους κι αυτοί οι πονηροί τι κάνουν; Έχουν μετατρέψει σε ρουσφετομάγαζα τις δύο δημοτικές επιχειρήσεις (ΔΗΚΕΚ και ΔΑΕΚ) καθώς και τον Οργανισμό Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος». Εδώ θα μου πείτε, μήπως και οι προηγούμενοι τα ίδια δεν έκαναν; Θα σας απαντήσω ευθαρσώς «ναι» αλλά τώρα τρώμε φρέσκα κουλούρια. Και στο κάτω-κάτω της γραφής ας έκανε η νυν διοίκηση, ως αξιωματική αντιπολίτευση τότε, αυτό που κάνουμε εμείς σήμερα: Να της έβγαζε τα άπλυτα στη φόρα!

Κι από το βήμα αυτό δεσμεύομαι προσωπικά ότι η επόμενη διοίκηση του Δήμου θα επανεξετάσει των τριών αυτών φορέων και θα τους θέσει υπό διαπαραταξιακό έλεγχο. Η Διοίκηση δηλαδή, δεν θα έχει την πλειοψηφία σε αυτές αν δεν συγκεντρώσει από το πρώτο γύρο των εκλογών το 50 συν ένα τοις εκατό από τον πρώτο γύρο των εκλογών.

laskaridis-ekd-noe-2016-001


>Να αλλάξει το εκλογικό σύστημα στους δήμους
Στο σημείο αυτό, θέλω να τονίσω την ιστορική ευθύνη που φέρει η σημερινή κυβέρνηση για σημαντικές αλλαγές στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Και πρώτα απ\' όλα στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος. Δεν είναι δυνατόν να καθιερώνει την απλή αναλογική στις βουλευτικές εκλογές και στις δημοτικές να διατηρεί αυτό το πέρα για πέρα άδικο σύστημα. Για παράδειγμα, η παράταξη που διοικεί σήμερα το Δήμο Καλλιθέας με απλή αναλογική, θα είχε 9 δημοτικούς συμβούλους, βάσει του εκλογικού της αποτελέσματος, αντί για 25 που διαθέτει.
Εμείς δεν πιστεύουμε και τόσο στην έμμεση εκλογή του δημάρχου. Θέλουμε να μιλάει ο λαός. Γι\' αυτό προτείνουμε να εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι με το μόνο δίκαιο σύστημα, αυτό της απλής αναλογικής, και κατά τη δεύτερη να αναμετρώνται μόνο ο επικεφαλής του πρώτου συνδυασμού με τον αντίστοιχο του δεύτερου για την ανάδειξη δημάρχου και μόνο.

Φίλες και φίλοι,
Η παράταξή μας θα συνεχίσει να πολιτεύεται έτσι όπως ακριβώς ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια. Για όσους δεν το άκουσαν πριν από λίγο, στις 6 Νοεμβρίου 2013 σηκώσαμε πανιά με εκδήλωση στο δημοτικό θέατρο της πόλης, έχουμε επέτειο!

>Να ξεβρωμίσει επιτέλους η μαρίνα
Για μας η αλήθεια είναι ευεργετική! Δεν διστάζουμε να μιλάμε έξω από τα δόντια. Όπως για παράδειγμα στη μαρίνα Καλλιθέας που εδώ και χρόνια κάποιοι βάζουν χρήματα στις τσέπες τους και ζουν πλουσιοπάροχα και ο Δήμος δεν εισπράττει ούτε ένα ευρώ. Η αλήθεια είναι ότι η σημερινή διοίκηση έκανε στην αρχή κάποια βήματα προς θετική κατεύθυνση αλλά δεν το έπραξε βάσει των «πιστεύω» της. Το έκανε για δύο λόγους:
Πρώτον, επειδή η υπόθεση βρίσκεται σε δικαστική εξέλιξη και δεύτερον επειδή, κατά τις επιταγές της τότε κυβέρνησης, έπρεπε να «καθαριστεί» όλη η παραλία, μαζί της και η μαρίνα, για να πωληθεί σε ιδιώτες.
Η μόνη ρεαλιστική πρόταση που έχει κατατεθεί για να ξεβρωμίσει επιτέλους η μαρίνα από τις κλεψιές, είναι η δική μας: Ν\' αδειάσει επί μία εβδομάδα και να ξεκινήσει η λειτουργία της από μηδενική βάση, με κάθε σκάφος που ελλιμενίζεται εκεί να ελέγχεται. Αν μεν είναι ναυταθλητικό –βάσει των προβλεπόμενων θέσεων- να του επιτρέπεται η είσοδος και η στάθμευση, αν δεν είναι να πληρώνει τα προβλεπόμενα προς τον Δήμο Καλλιθέας.
Αρκετά έχουν θησαυρίσει κάποιοι. Να κάτσουν στο σκαμνί οι υπεύθυνοι γι\' αυτή την οικονομική λεηλασία και να ξεβρωμίσει ο τόπος!

>Ξέφραγο αμπέλι ο δήμος
Εδώ και χρόνια η Καλλιθέα είναι ξέφραγο αμπέλι. Παράγοντες και παραγονταραίοι ανθίζουν και ο τόπος πάει πίσω.
-Βρείτε μου εσείς έναν άλλο γειτονικό Δήμο που να μη διαθέτει δημοτική συγκοινωνία. Δεν θα έπρεπε από τους δύο σταθμούς του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου να συνδέεται η υπόλοιπη πόλη; Επανειλημμένως το έχουμε προτείνει αλλά δεν έχει γίνει αποδεκτό. Κι εμείς και η σημερινή διοίκηση του Δήμου θέλουμε μετρό στην πόλη, που να έχει σταθμό τη λεωφόρο Συγγρού σε κάποιο σημείο κάτω από την οδό Σκρα. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε αλλά πολύ φοβάμαι ότι η διοίκηση θα συνηγορήσει στο να της φορτώσουν το καθ\' ομολογία αργό τραμ με αποτέλεσμα να χαλάσει ακόμα και η Δημοσθένους, η οποία έχει όλες τις προδιαγραφές να λειτουργήσει ως μία θαυμάσια οδική αρτηρία.
-Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί, τι γίνεται με τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα στην Καλλιθέα; Εδώ και δύο χρόνια, ούτε καν χαρτιά-ειδοποιητήρια δεν κολλά ο Δήμος. Έχουν καταστήσει την πόλη μαυσωλείο αυτοκινήτων. Και να πείτε ότι δεν τους ενημερώνουμε, και ιδιωτικά και δημόσια (στο Δημοτικό Συμβούλιο εννοώ) τους λέμε τα σημεία: Μόνο στην οδό Λυκούργου (ανάμεσα στη Μαντζαγριωτάκη και στην Ιφιγενείας) δύο εγκαταλελειμμένα κρατούν τρεις θέσεις parking, στη Χαροκόπου, στη συμβολή με τη Δημοσθένους, κάποια παλιά μηχανάκια συνοδευόμενα από καφάσια κρατούν δέσμιες 5 θέσεις στάθμευσης για λογαριασμό του καταστήματος που εδρεύει εκεί, στην Ελευθερίου Βενιζέλου, κοντά στη Σιβιτανίδου, γειτονικό ζαχαροπλαστείο έχει παρατήσει ένα φορτηγάκι με τη φίρμα του ενώ δεν ειδοποιούν κανέναν αρμόδιο για το σπασμένο-φωλιά μικροβίων αυτοκίνητο που πιάνει δύο θέσεις στάθμευσης στο σταθμό του ηλεκτρικού «Ταύρος».
Κυρίες και κύριοι
Όλο «φρου φρου κι αρώματα» είναι αυτή η διοίκηση. Δώσε της κορδέλα να κόβει και πάρε της την ψυχή. Μέχρι την τοποθέτηση τάπητα σε παιδικές χαρές έχουν εγκαινιάσει τέσσερις φορές μέχρι σήμερα! Κι από ουσία, μηδέν!

laskaridis-ekd-noe-2016-003


>Όλο «φρου φρου κι αρώματα» είναι αυτή η διοίκηση
Τώρα τι ετοιμάζουν; Θέλουν –και δικαίως- να μετονομάσουν μια εξέδρα του δημοτικού σταδίου σε «Νίκος Σαλευρής» για να τιμήσουν τη μνήμη του αείμνηστου αιμοδότη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Καλλιθέας. Αυτό δε, θέλουν να το κάνουν πριν από την έναρξη ενός μεγάλου αγώνα για να τους... θαυμάσει πολύς κόσμος. Στις κορδέλες έχουν ξεπεράσει και τον μακαρίτη τον... Παττακό!
Κι όλα αυτά τη στιγμή που με κάθε της κίνηση η διοίκηση του Δήμου, κάνει το παν για να υπονομεύσει την προσπάθεια της ομάδας της πόλης, η οποία εδώ και δέκα χρόνια αγωνίζεται στη Football League (τη γνωστή ως Β' Εθνική) και από συστάσεως των επαγγελματικών πρωταθλημάτων δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε ερασιτεχνική κατηγορία.

Σε συνέχεια των καλοκαιρινών επιδόσεων του Δήμου, που απαγόρευσε στην ομάδα να κάνει στο δημοτικό στάδιο «Γρηγόρης Λαμπράκης» το πρώτο ολιγοήμερο στάδιο της προετοιμασίας της, τώρα ετοιμάζει κινήσεις που θα θέσουν σε κίνδυνο ακόμα και τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα.

Συγκεκριμένα στο χώρο που χρησιμοποιείται για parking του σταδίου, θα κατασκευάσει μικρό ανοικτό γήπεδο μπάσκετ. Αυτό, σε πρώτη ανάγνωση, είναι καλό για ν\' αθληθούν τα παιδιά της περιοχής. Όμως, δυσχεραίνει το έργο της ποδοσφαιρικής ομάδας αφού ο κανονισμός του πρωταθλήματος που συμμετέχει επιβάλλει την ύπαρξη πλήρους parking.

laskaridis-ekd-noe-2016-004


Δεν ζητήσαμε να μη δημιουργηθεί χώρος για αθλοπαιδιές, κάθε άλλο (αν και ο προϋπολογισμός των 70.000 ευρώ για τον οποίο ενημερωθήκαμε, μας γεννά ποικίλα ερωτηματικά), απλά προτείναμε τη μικτή-παράλληλη χρήση, για τις ώρες των αγώνων της ποδοσφαιρικής ομάδας. Τουλάχιστον αυτό, το αποδέχτηκαν. Κάτι είναι κι αυτό...

Στο θέμα του αθλητισμού πάλι, καταγγέλουμε στους πολίτες της Καλλιθέας μια πρωτοφανή και διαρκή εύνοια της διοίκησης του Δήμου προς ένα συγκεκριμένο σύλλογο, τον αγαπημένο της Φιλαθλητικό. Έδωσε εντολή να εκκενωθεί το ιατρείο του σταδίου για να εγκατασταθεί εκεί ο σύλλογος που ανήκει σε άλλοτε δημοτικό σύμβουλο. Πρόκειται για εκείνον στον οποίο εκχωρεί κάθε λίγο και... λιγάκι (Kallithea Run, Kallithea Night Run κι ότι άλλο... ανακαλύψουν στο άμεσο μέλλον) τους δρόμους της πόλης για να εισπράττει χρήματα χωρίς...παραστατικά και χωρίς ν\' αποδίδει ούτε καν μέρος των εσόδων του στο Δήμο. Έστω για τα... μάτια!
Και γιατί τα κάνουν όλα αυτά. Μα, για τον απλούστατο λόγο να πάρουν με το μέρος τους πολιτικά, τον επικεφαλής του συλλόγου!

>Αυτή την ελεεϊνή Καλλιθέα, θέλουμε;
Αλλά, μήπως τα ίδια δεν πράττουν και μ\' έναν άλλο παράγοντα της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου. Με ποιον; Μα, με τον κύριο «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει». Ποιος είναι αυτός; Εκείνος που ως αρμόδιος από πλευράς Δήμου διαχειριζόταν το χώρο του τέως ιπποδρόμου που απέμεινε στην Καλλιθέα και σήμερα είναι εκείνος που δουλεύει το χώρο εστίασης που υπάρχει εκεί. Κι η σημερινή διοίκηση αντί να καταγγείλει την προκλητική αυτή ενέργεια, συναγελάζεται μαζί του, του δίνει ρόλο ακόμα και στις μεταθέσεις εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, μόνο και μόνο επειδή τη στήριξε ανοικτά στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Και μην εκπλαγείτε καθόλου αν τον δείτε και δικό της υποψήφιο την άλλη φορά!
Αλήθεια, φίλες και φίλοι, τι σχέση, μπορούμε να έχουμε εσείς, εμείς κι εγώ με όλα αυτά; Αυτή την ελεεϊνή Καλλιθέα, θέλουμε; Σαφώς και όχι!

Όλοι μας καθημερινά –κι ειδικά τα 6 τελευταία χρόνια με την Ελλάδα των μνημονίων- δίνουμε έναν τιτάνιο αγώνα για ν\' ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας. Κόβουμε από παντού για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας. Κι ο Δήμος Καλλιθέας, τι κάνει;

Δεν φτάνει που μας αναγκάζει να πληρώνουμε υπέρογκα Δημοτικά Τέλη, όμοια μ\' εκείνα της Γλυφάδας –κι εδώ σας καλώ ν\' αναλογιστείτε ποια είναι η κοινωνική σύνθεση του πληθυσμού της Γλυφάδας και ποιά της Καλλιθέας) δεν μας εξασφαλίζει καν τις αντίστοιχες κοινωνικές παροχές.
Οκτώ φορές, σε αυτήν εδώ την αίθουσα, σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, έχω ζητήσει από τον δήμαρχο τη δημιουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Τι είναι το Κοινωνικό Φροντιστήριο για όσους δεν ξέρουν: Ένα δημόσιο- δωρεάν Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης, κατά τα πρότυπα του παλαιού Μεταλυκειακού.
Οι καθηγητές- εργαζόμενοι στα ιδιωτικά φροντιστήρια της Αττικής επισκέφτηκαν παλαιότερα όλους τους Δήμους και προσφέρθηκαν να διδάξουν αφιλοκερδώς. Στην Καλλιθέα δεν έγινε, το γειτονικό Μοσχάτο το έχει και το καμαρώνει. Κανένα παιδί που σε αυτή τη συγκυρία οι γονείς του δεν μπορούν να του προσφέρουν, δεν πρέπει να στερείται αυτού του απαραίτητου βοηθήματος. Πόσο πια να συμβάλλουν στον οικογενειακό προγραμματισμό, ο παππούς και η γιαγιά με τις κουτσουρεμένες κάθε τόσο και... λιγάκι, συντάξεις τους;
Ο Δήμος που είναι; Είναι δίπλα στους πολίτες για να τους φορτώνει με ψέματα. Όπως πρόσφατα ανακοίνωσαν ότι μειώνουν τα Δημοτικά Τέλη για τις ευπαθείς ομάδες. Μα, αυτό έγινε λόγω του νόμου που ψηφίστηκε τελευταία...
Βιτρίνα και πάλι... βιτρίνα για τη σημερινή διοίκηση αλλά και εξυπηρέτηση «ημετέρων».

>Ήθελαν μόνο να γίνουν «Χαλίφηδες στη θέση των Χαλίφηδων»
Για παράδειγμα, η αγορά της οικίας του συνταγματάρχη Δαβάκη, ενός κτιρίου που έχει κηρυχθεί διατηρητέο κι επομένως δεν μπορεί να πωληθεί ως οικόπεδο, ευνοεί μόνο τους κληρονόμους του και κανέναν άλλο. Είναι βέβαιον ότι δεν θα βρισκόταν σήμερα κανένας ιδιώτης αγοραστής που θα κατέβαλε ποσό της τάξης των 400.000 ευρώ περίπου για ένα οίκημα που θα χρειαζόταν κι άλλα τόσα τουλάχιστον για να το αναπαλαιώσει. Άρα, οι κληρονόμοι θα έμεναν άπρακτοι αν δεν βρισκόταν κάποιος δημόσιος φορέας για να το αγοράσει.

Η Καλλιθέα έχει τιμήσει με το παραπάνω τον αείμνηστο συνταγματάρχη. Έχει δώσει το όνομα του δεύτερη κεντρικότερη αρτηρία της (οδός Δαβάκη), έχει στήσει τον ανδριάντα του κι έχει ονομάσει Δαβάκη τη μεγαλύτερη και κεντρικότερη πλατεία της. Ας σεβαστούν, επομένως, κι οι κληρονόμοι τη μνήμη του και να αποδώσουν αφιλοκερδώς την οικία του στην πόλη που τον έχει κάνει «σημαία» της.

Το γεγονός ότι σε ενδεχόμενη αγορά τα περισσότερα χρήματα θα καλυφθούν από το Πράσινο Ταμείο δεν μας λέει και πολλά πράγματα. Κι είναι θλιβερό ότι και κατά το πρόσφατο παρελθόν χρήματα από το Πράσινο Ταμείο έχουν καλυφθεί για εξυπηρετήσεις αγωνιούντων «ημετέρων».

Εξάλλου, και να αγοραστεί τώρα το κτίριο θα περάσουν χρόνια, ενδεχομένως και δεκαετίες, για την απόδοσή του στους Καλλιθεάτες. Η φιλοσοφία της σημερινής διοίκησης του Δήμου είναι να το μετατρέψει το εν λόγω κτίριο σε πολιτιστικό κέντρο. Μα, για πολιτιστικό κέντρο δεν προορίζεται και ο χώρος των άλλοτε πλυντηρίων του ΙΚΑ στη συμβολή των οδών Εσπερίδων και Μαντζαγριωτάκη; Και βρίσκεται έτσι αναξιοποίητος εκεί και το... καμαρώνουμε!

Θα μπορούσε, παραδείγματος χάριν, να διαπραγματευτεί την αγορά –με χρήματα του Πράσινου Ταμείου- την αγορά του άλλοτε θερινού κινηματογράφου «Μυρτώ» στη συμβολή της Δοϊράνης με τη Δημητρακοπούλου ή του οικοπέδου που βρίσκεται Δοϊράνης (επίσης) και Αγνώστου Στρατιώτου, αλλά οι άνθρωποι που μας διοικούν (τι να κάνουμε;) δεν έχουν πνοή μέσα τους! Δεν προσφέρουν στην πόλη. Ήθελαν μόνο να γίνουν «Χαλίφηδες στη θέση των Χαλίφηδων» και τώρα επαναπαύονται στις δάφνες τους...

>Η Καλλιθέα είναι βρώμικη και προσλαμβάνουν.... φυσικοθεραπευτές
Η Καλλιθέα είναι πλέον πιο βρώμικη από πριν, τα δέντρα που κλαδεύονται μένουν μέρες παρατημένα στους δρόμους κι αντί να προχωρήσει σε νέες νόμιμες προσλήψεις στον τομέα της καθαριότητας, η διοίκηση προσλαμβάνει... φυσικοθεραπευτές. Έχει το λόγο της και γι\' αυτό. Ο λόγος είναι βαθύτατα κομματικός!
Τα δημοτικά ιατρεία τι γίνονται, σήμερα ειδικά που η ανεργία έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν χιλιάδες ανασφάλιστοι; Τίποτα! Μόνα να μοιράζουν πόστο υπευθύνου σε κάθε λογής «Κοκκινοσκουφίτσα», ξέρουν. Για ν' ανέβει κοινωνικά το κακόμοιρο το κορίτσι...

Κυρίες και κύριοι,
Φίλες και φίλοι,

>Η διοίκηση δεν ενδιαφέρεται για τους πολίτες
Ο Δήμος Καλλιθέας διαθέτει μια διοίκηση που δεν ενδιαφέρεται για τους πολίτες, παρά μόνο για τον... εαυτό της και τους πολιτικούς παράγοντες που τη στηρίζουν. Κάνει συμβάσεις με ΜΚΟ ΟΝΝΕΔιτών και την ίδια ώρα περιορίζει το χώρο των εκδρομών στα ΚΑΠΗ, εκμεταλλεύεται για άλλους λόγους Ευρωπαϊκά προγράμματα (φαίνεται ότι η υπόθεση του Καλαμποκιού δεν τους θυμίζει τίποτα) και, συγχρόνως -αντί ν\' ασχοληθεί με τους άστεγους της πόλης- μοιράζει δωρεάν γραφεία με φως-νερό-τηλέφωνο σε συλλόγους-σφραγίδες της πόλης, έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους του ΕΣΠΑ στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών αλλά επιτρέπει στον αντιδήμαρχό της να μηνύει όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του Δήμου επειδή ανήρτησε πανό για το Πολυτεχνείο στην πρόσοψη του δημαρχείου!

Η Καλλιθέα δεν μπορεί να περιμένει άλλο!
Με όραμα, συνέπεια και καθαρά χέρια σας καλώ σήμερα εδώ, να βροντοφωνάξουμε τρεις φορές, μία λέξη:
Συσπείρωση
Συσπείρωση
Συσπείρωση

Να μπολιάσουμε κάθε γωνιά της πόλης με τις ιδέες, τις αρχές και την αποφασιστικότητά μας
Αυτή η πόλη πρέπει επιτέλους ν' αλλάξει!

Είμαστε έτοιμοι γι' αυτόν τον αγώνα
Είμαι έτοιμος γι' αυτή τη μεγάλη ευθύνη.

Σας ευχαριστώ, από τα βάθη της καρδιάς μου
Σας επιστρέφω την αγάπη που εισέπραξα από σας σήμερα
Καλό μας αγώνα και με τη νίκη».

laskaridis-ekd-noe-2016-005

Στην εκδήλωση της δημοτικής παράταξης ΤΩΡΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ απηύθυναν χαιρετισμό η αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης και επικεφαλής της παράταξης «Όλα για την Καλλιθέας μας» Βάσω Μαργαρίτη, ο εκπρόσωπος της παράταξης «Η Καλλιθέα Μπροστά», δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Γαλανόπουλος και ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Καλλιθέας Βαγγέλης Παπαδάκης.
Παρόντες επίσης στη συγκέντρωση, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νατάσα Αδαμοπούλου, Ανέστης Φωτόπουλος, Λίνα Κεχαγιά και Γιώργος Δεδούσης αλλά και οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Γεωργούσης και Γιώργος Καστάνης.

Τις τοπικές οργανώσεις των κομμάτων εκπροσώπησαν: Το ΠΑΣΟΚ ο γραμματέας Νίκος Χατζίνης, τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο συντονιστής Στέλιος Κώτσος και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών ο γραμματέας Ζήσιμος Μελιδώνης.

Επίσης, παρόντες ήταν και οι πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Χιόνη, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Φώτης Πεχλιβανίδης και Στέργιος Μπακαλούδης της Ελληνικής Λύσης, ο γενικός γραμματέας του Γ.Σ. Καλλιθέα Γιώργος Θάνος, από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιθέας ο πρόεδρος Παναγιώτης Ντάβαρης, ο αντιπρόεδρος Κώστας Σαντάς, η ειδική γραμματέας Αλίκη Καψιώτη-Λέλλου, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Καλλιθέας Οδυσσέας Πέτρου, ο αντιπρόεδρος της Αδελφότητας Ποντίων «Παναγία Γουμερά» Διαμαντής Χατζημανώλης, από τον Ναυτικό Όμιλο Ειρήνης Φιλίας (ΝΑΟΕΦ) ο πρόεδρος Αλέκος Μπεζεριάνος και Γιάννης Σαμαρτζής, από τον ΣΕΑΝΑΤΚ ο έφορος ιστιοπλοΐας Γρηγόρης Βαρβαρίγος. Και τέλος, ο διευθυντής του 2ου γυμνασίου Καλλιθέας Νίκος Αναστασάτος και η Χαρά Μητροπούλου, άλλοτε σύμβουλος της 3ης Κοινότητας