Η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Παιδικού θεάτρου στην Ουάσιγκτον

TO AEROPLOIO_TOY_TOPOS_ALLOY_STHN_AMERIKH_PHOTO_5

Η παιδική σκηνή ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ του θεάτρου «Τόπος Αλλού» ταξιδεύει στην Αμερική εκπροσωπόντας την Ελλάδα. Η φετινή παραγωγή της παιδικής σκηνής ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ με τίτλο «Της φωτιάς, του ανέμου και του δρόμου δίχως γυρισμό» του Νίκου Καμτσή, θα παιχτεί στο Kennedy Center σαν επίσημη συμμετοχή της Ελλάδας στο KIDS EUROFESTIVAL, από τις 13 έως τις 19 Οκτωβρίου. Ένα φεστιβάλ που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Ουάσιγκτον με συμμετοχές απ' όλο τον κόσμο και θεωρείται ένα βήμα όπου τα πιο αξιόλογα θέατρα για παιδιά απ' όλο τον κόσμο, παρουσιάζουν την δουλειά τους και τα αποτελέσματα της ερευνάς και των αναζητήσεων τους πάνω στο θέατρο για παιδιά.

Το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ προσκαλέστηκε για την ερευνητική και συστηματική δουλειά που κάνει πάνω στην ελληνική λαϊκή αφηγηματική παράδοση.
Αξίζει να σημειωθεί πως το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ τα τελευταία 9 χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με τα παραμύθια παρουσιάζοντας όχι μόνο παραστάσεις αλλά συμμετέχοντας σε συνέδρια και δημιουργώντας DVD, WEBSITES, συμμετέχοντας σε ευρωπαϊκά προγράμματα.
Εκτός από την παράσταση που θα δοθεί στο πλαίσιο του φεστιβάλ, το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ θα διευθύνει 2 θεατρικά σεμινάρια: « Η Μάσκα στα λαϊκά δρώμενα - Κατασκευή και Εμψύχωση» για ηθοποιούς και δασκάλους και «Δημιουργικό Σεμινάριο για Παιδιά και Παππούδες – Κατασκευή και Εμψύχωση Παραμυθένιων Χαρακτήρων».

Χρησιμοποιώντας όλα τα θεατρικά μέσα (μάσκες, κούκλες, σκιές, ομπρέλες και ...σκούπες που μιλούν σαν άνθρωποι) η παράσταση του ΑΕΡΟΠΛΟΙΟΥ θα ξετυλίξει μπροστά στα μάτια των παιδιών ηρωικές περιπέτειες, κόσμους μαγικούς, φανταστικούς, γοητευτικούς και ήρωες κωμικούς και συγκινητικούς, βγαλμένους από την ελληνική αφηγηματική παράδοση, που μιλούν κατευθείαν στην ψυχή των μικρών και μεγάλων θεατών.

Το κείμενο και τη σκηνοθεσία της παιδικής παράστασης έχει επιμεληθεί ο Νίκος Καμτσής. Τα κοστούμια και τα σκηνικά είναι της Μίκας Πανάγου, αρμόδιος για την πρωτότυπη μουσική είναι ο Χρήστος Ξενάκης και αφηγήτρια του παραμυθιού η Στέλλα Μιχαήλ.

 

Τελευταίες ειδήσεις