module and plugin to add google adsense to joomla based websites
Print this page

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ [1] - "Ειδική συμφωνία" να μην πληρώνουν τέλη στον δήμο, μαρτυρούν οι σκαφάτοι

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ [1] - "Ειδική συμφωνία" να μην πληρώνουν τέλη στον δήμο, μαρτυρούν οι σκαφάτοι
14 Οκτ
2016

 "Ειδική συμφωνία" με την προηγούμενη διοίκηση του δήμου, σύμφωνα με την οποία τα σκάφη που έμεναν για μεγάλα χρονικά διαστήματα στο χερσαίο τμήμα της μαρίνας, να μην καταβάλλουν στον δήμο Καλλιθέας τέλη, μαρτυρά ο Πρόεδρος του ΝΟΤΚ, κ. Παντελής Παυλίδης.

Ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης

Η μαρτυρία αυτή του κ. Παυλίδη έχει καταχωρηθεί σε επίσημο έγγραφο του δήμου Καλλιθέας το οποίο είναι αναρτημένο στο 'Διαύγεια" και μάλιστα η μαρτυρία αυτή δεν είναι προφορική, αλλά γραπτή.

Συγκεκριμένα, στις 11 Δεκεμβρίου 2014 στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα διαχείρισης της μαρίνας, και ως 8ο θέμα της συνεδρίασης εισάγεται επιστολή-αίτημα του Προέδρου του ΝΟΤΚ, με την οποία ο κ. Παυλίδης επικαλούμενος ειδική συμφωνία, ζητά τρία σκάφη που βρίσκονται στο χερσαίο τμήμα της μαρίνας να καθελκυσθούν ατελώς.

Μεταξύ των τριών σκαφών είναι και ένα από τα δικά του. Όμως για τα τρία αυτά σκάφη υπάρχει ανοιχτός λογαριασμός ύψους 33.978 € για τέλη κατάληψης χερσαίου χώρου. Ως εκ τούτου δεν γίνεται δεκτό το αίτημα του Προέδρου του ΝΟΤΚ.

Από ότι προκύπτει από το κείμενο της επιστολής το οποίο έχει μεταφερθεί στο έγγραφο της επίσημης απόφασης του φορέα διαχείρισης της μαρίνας, ο κ. Παυλίδης ζητά να διατηρηθεί αυτή η "ειδική συμφωνία" που υπήρχε, κάτι το οποίο σημαίνει ότι η συμφωνία αυτή ήταν σε πλήρη ισχύ και τα σκάφη καθελκούνταν από το χερσαίο τμήμα της μαρίνας χωρίς να πληρώνουν τέλη.

Αξίζει να αναρωτηθεί κανείς πόσα είναι τα χρήματα που δεν καταβλήθηκαν ποτέ ως τέλη στον δήμο Καλλιθέας από αυτήν την συμφωνία, όπως επίσης και αν ανάλογη συμφωνία ίσχυε και για τους άλλους ομίλους στη μαρίνα. Ενώ ερευνάται αν τυχόν υπήρχε ή υπάρχει και άλλη τέτοια "ειδική συμφωνία" ώστε όσοι ιδιοκτήτες σκαφών πληρώνουν τέλη ελλιμενισμού στους ομίλους να μην πλήρωνουν ούτε ελλιμενισμό στον δήμο Καλλιθέας.

Το περιεχόμενο όλων όσων αναφέρονται στο έγγραφο αυτό, επιβεβαιώνονται και από άλλο έγγραφο του δήμου Καλλιθέας, σύμφωνα με το οποίο ιδιοκτήτης σκάφους ζητά από τον δήμο Καλλιθέας να καθελκυσθεί ατελώς το σκάφος του από το χερσαίο τμήμα της μαρίνας, επειδή όπως αναφέρει ο ίδιος πληρώνει τέλη ελλιμενισμού στον όμιλο του.

eidikh-symfonia-01

eidikh-symfonia-02