Καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα |
 
 
 
Ένας Μανιάτης του Σικάγο υποψήφιος στην Καλλιθέα
Π 27/09/2010 02:21:01


>>> Πλάτων Δαβάκης. Όρμησε στο Σικάγο, έβαλε όρους στη Νέα Υόρκη, απέσπασε βραβεία από τη Βιέννη, και τώρα υποψήφιος στην Καλλιθέα.

Οι Δαβάκηδες έχουν πληρώσει με το αίμα τους αλλά και έχουν αποδείξει με πολύ δουλειά την αγάπη και την αφοσίωση τους στην Πατρίδα και η Καλλιθέα είναι υπερήφανη γι' αυτούς. Προς τιμήν άλλωστε του Συνταγματάρχη η πόλη έχει δώσει στην κεντρική της πλατεία το όνομα του, την πλατεία Δαβάκη.

Ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης
Φωτογραφία: Ανδρέας Ανδρεόπουλος


Αν δεν ήταν για τα κατορθώματα του ο χιλιοτραγουδισμένος ήρωας του 1940, Συνταγματάρχης Κωνσταστίνος Δαβάκης ο πρώτος Έλληνας αξιωματικός που κλήθηκε από την Πατρίδα να συγκρουστεί με του Ιταλούς στα βουνά της Πίνδου, η έκβαση του Β' Παγκοσμίου Πολέμου θα ήταν πολύ διαφορετική και η τύχη της Ελλάδος σήμερα άγνωστη.

Σήμερα ακόμα ένας γόνος της οικογένειας Δαβάκη, ο Πλάτων Δαβάκης αφού εργάσθηκε για πάρα πολλά χρόνια με αποστολή από το Ελληνικό Κράτος να προωθεί τα συμφέροντα της Ελλάδος σε αρκετές χώρες του εξωτερικού, επιστρέφει στην Πατρίδα ζητώντας να του επιτραπεί να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Στη γενέτειρα του την Καλλιθέα αυτή τη φορά από την οποία ξεκίνησε κι έφτασε μέχρι το Σικάγο, την Νέα Υόρκη, το Μόναχο, την Βιέννη.

Ο Πλάτων Δαβάκης θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου με το ψηφοδέλτιο του νυν δημάρχου Καλλιθέας, Κώστα Ασκούνη.

Αυτό δεν είναι βιογραφικό είναι... ο γύρος του κόσμου

Ο Πλάτων Δαβάκης γεννήθηκε στην Καλλιθέα και είναι πρώτος εξάδελφος του Συνταγματάρχη Κωνσταντίνου Δαβάκη.

Επιτρέψτε μια μια μικρή παρένθεση να θυμηθούμε όλοι ποιός ήταν ο Μεγάλος αυτός Έλληνας.
>>> Η Μάχη της Πίνδου (28 Οκτωβρίου-13 Νοεμβρίου 1940) υπήρξε, μαζί με την Μάχη Ελαίας - Καλαμά, από τις αποφασιστικές ένοπλες συμπλοκές των πρώτων ημερών του Ελληνοίταλικού πολέμου (1940-1941) που απέκοψαν την ιταλική είσοδο στο ελληνικό έδαφος. Οι ελληνικές δυνάμεις που υπερασπίζονταν τον τομέα της Πίνδου ήταν το Απόσπασμα Πίνδου, υπό τον συνταγματάρχη Κωνσταντίνο Δαβάκη. <<<

Ο Πλάτων Δαβάκης σπούδασε πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βιέννης. Το 1969 έλαβε πτυχίο με διάκριση από την Ανωτέρα Σχολή Ξεναγών Αθηνών και το 1973 πτυχίο από το Πολιτικό και Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 1977 σπούδασε επί διδακτορική διατριβή στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο, στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, με ειδίκευση στην Αρχαία Ελληνική Ιστορία.

O Μανιάτης που όρμησε στο Σικάγο

Στη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, ο Πλάτων Δαβάκης ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα στον τομέα της οργάνωσης και προβολής του ελληνικού τουρισμού ως διευθυντής του ΕΟΤ στη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Συγκεκριμένα, ίδρυσε και διετέλεσε προϊστάμενος των Γραφείων ΕΟΤ Μονάχου (1975 – 1977) και Σικάγου (1977 – 1982), Διευθυντής Βορείου και Νοτίου Αμερικής του ΕΟΤ (1991 – 1995), με έδρα τη Νέα Υόρκη. Διετέλεσε επίσης επί τριετία Διευθυντής της Σχολής Ξεναγών Αθηνών του ΕΟΤ (1996 – 1998) και Προϊστάμενος της Διεύθυνσης ΕΟΤ Κεντρικής Ευρώπης στη Γερμανία (1998 – 2002), με έδρα τη Φραγκφούρτη.

Έχει τιμηθεί με το Χρυσό Παράσημο Εξαιρέτων Πράξεων της πόλης της Βιέννης (1990), ενώ το 1998 υπό τη διεύθυνσή του η Σχολή Ξεναγών Αθηνών έλαβε έπαινο και τιμητική διάκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (CEDEFOP) ως «η καλύτερη σχολή του είδους της στην Ευρώπη, πρότυπο σχολής για την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο Πλάτων Δαβάκης κατά τη διάρκεια της θητείας του στις διευθύνσεις ΕΟΤ Γερμανίας και ΗΠΑ διετέλεσε Πρόεδρος των ξένων Εθνικών Γραφείων Τουρισμού της Γερμανίας (1976) και των Ηνωμένων Πολιτειών (1980).

Από το 1984 είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Μεταξύ των ετών 1987 και 1990, διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτησάντων εν Αυστρία και μεταξύ των ετών 1992 και 1995, Α΄ Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού, στη Νέα Υόρκη.

Στενά συνδεδεμένος με την Καλλιθέα και την ιστορία της, συμμετείχε στην
ίδρυση του Συλλόγου Αποφοίτων και Φίλων του Εκπαιδευτηρίου «Θετική Αγωγή» Αποστολοπούλου, του οποίου είναι Πρόεδρος από το έτος 2006.

Το 2009 εξελέγη Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Δημοτικής Πινακοθήκης Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου».

Η δήλωση του δημάρχου Καλλιθέας, Κώστα Ασκούνη"Mε ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζω στο Συνδυασμό «Συνεργασία για την Καλλιθέα» τον κ. Πλάτωνα Δαβάκη, εκπρόσωπο μιας ιστορικής οικογένειας με πολυετή συμμετοχή στη δημόσια ζωή της χώρας και της πόλης μας.

Αποτελεί εξαιρετική τιμή για μένα, η απόφαση του κ. Πλάτωνα Δαβάκη να
συμμετάσχει ως συνεργαζόμενος στο Συνδυασμό. Την κατανοούμε ως μια ουσιαστική αναγνώριση της επίμονης προσπάθειας του Δήμου να εργαστεί προς όφελος του πολίτη και της αναπτυξιακής προοπτικής της Καλλιθέας και τον ευχαριστώ δημόσια γι' αυτή.

Η οικογένεια Δαβάκη γαλουχήθηκε με την έννοια του καθήκοντος. Με την
υποψηφιότητά του, ο κ. Πλάτων Δαβάκης θέτει τις δυνάμεις του στην υπηρεσία
της πόλης μας. Συνεχίζει μια μεγάλη παράδοση. Αλλά δημιουργεί και ένα μεγάλο παράδειγμα για κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται για το κοινό καλό και το μέλλον της Καλλιθέας."

Η δήλωση του κ. Πλάτωνα Δαβάκη

"H προσπάθεια, την οποία ο Δήμος Καλλιθέας καταβάλλει, ώστε να πρωταγωνιστήσει στην αναπτυξιακή προοπτική της πόλης, να συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και της ασφάλειας των κατοίκων και του περιβάλλοντος και να κατοχυρώσει τις μεταρρυθμίσεις του Προγράμματος «Καλλικράτης» προς όφελος των πολιτών, της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της ομαλής ένταξης των οικονομικών μεταναστών, με οδήγησε στην απόφαση να λάβω μέρος στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου, συνεργαζόμενος με το συνδυασμό «Συνεργασία για την Καλλιθέα», υπό τον Δήμαρχο κ. Κώστα Ασκούνη.

Η πλειοψηφία των κατοίκων της Καλλιθέας συμφωνεί, άλλωστε επί σειρά ετών, ότι υπό την παρούσα δημοτική αρχή, η πόλη μας, με τη συμμετοχή και την προσπάθεια όλων, καθίσταται ολοένα και περισσότερο, πρότυπο για ολόκληρη τη χώρα. Σ' αυτή την εκτίμηση συνηγορεί εξάλλου και η εκτέλεση των μεγάλων έργων και των νέων δημοτικών εγκαταστάσεων στο χώρο του τέως Ιπποδρόμου, με τη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», που θα κάνουν διάσημη την Καλλιθέα στο πανελλήνιο.

Η Καλλιθέα μπορεί να γίνει μια πράσινη, καθαρή και ασφαλής πόλη,
προστατευμένη από την ηχορύπανση, που θα οργανώνει ορθολογιστικά τη δημόσια, κοινωνική και επιχειρηματική ζωή και θα σέβεται τη συλλογική δράση και τις ατομικές ανάγκες των πολιτών.

Σ' αυτό το στόχο, ως πραγματικός Καλλιθεάτης, γέννημα και θρέμμα της πόλης μας, ο οποίος ποτέ έως σήμερα δεν είχε ασχοληθεί με τα κοινά, επιθυμώ να συνεισφέρω με όλες μου τις δυνάμεις.

Μοιραστείτε
Παρασκήνια [ 634 ΤΙΤΛΟΙ ]
ΜΠΟΡΕΙ!
04/10/2011 14:15:09
Μπαρμπάκος
04/10/2011 13:54:00
Φωτογραφίες;
02/10/2011 15:19:30
"Μειοψηφία"
02/10/2011 14:39:24
Εμιρζάς
26/09/2011 18:16:12
Eμένα;...
26/09/2011 17:50:25
ΑΝΟΙΧΤΑ
22/09/2011 16:26:03
ΕΚΒΙΑΣΤΗΣ
21/09/2011 15:09:49
Γρίβα's back
20/09/2011 15:55:44
Γερολυμάτος
20/09/2011 14:25:56

ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ
Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΑΡΤΗΣ
© 2008-2010 kallitheaonline.gr