Καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα |
 
 
 
ΟΧΙ στην ένωση της Καλλιθέας με άλλους δήμους (;)
Τ 28/01/2010 14:36:53Η μεγάλη συζήτηση για την συγχώνευση των δήμων της χώρας άνοιξε για τα καλά σε όλη την Ελλάδα. Κόμματα, οργανώσεις, σύλλογοι, δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, παρατάξεις έχουν αρχίσει ήδη να παίρνουν θέσεις μάχης στα στρατόπεδα που θα δημιουργηθούν υπέρ ή κατά. Για το αν πρέπει ή όχι, για το αν μπορούν οι δήμοι τους να ενωθούν με άλλους, τι χάνουν, τι κερδίζουν, κτλ.

Ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης

Η κυβέρνηση όμως θα αργήσει όπως φαίνεται να ανακοινώσει ποιοί δήμοι ενώνονται με ποιούς και ποιοί δήμοι θα παραμείνουν όπως είναι. Το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει προβλήματα στις δημοτικές εκλογές και γι' αυτό θα αργήσει να ανακοινώσει. Εκατοντάδες τοπικές κοινωνίες σε όλη τη χώρα θα μάθουν λίγο πριν ανοίξει η κάλπη αν η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να τις συγχωνεύσει σε άλλους δήμους και οι αντιδράσεις θα είναι μεγάλες. Ήδη έχουν αρχίσει να φτάνουν στο Μαξίμου τα πρώτα μηνύματα...Στην Καλλιθέα είναι ίσως η πρώτη φορά που ένα ζήτημα βρίσκει ενωμένες και σύμφωνες σε μια μόνο άποψη όλες τις δημοτικές παρατάξεις, και τους 37 δημοτικούς συμβούλους της Καλλιθέας. Στο ζήτημα δηλαδή, αν η Καλλιθέα πρέπει να ενωθεί με όμορους, γειτονικούς δήμους. Αυτή είναι η γενική εικόνα, από τις πρώτες συζητήσεις του kallitheaonline με τους τοπικούς άρχοντες στην πρώτη συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου πόλης για το θέμα. Προς το παρόν, οι τοπικοί άρχοντες επιθυμούν η Καλλιθέα να παραμείνει όπως είναι, να μην ενωθεί με όμορους γειτονικούς δήμους, όπως το Μοσχάτο, η Νέα Σμύρνη, το Παλαιό Φάληρο ή ο Ταύρος.

Και λέμε, προς το παρόν επιθυμούν η Καλλιθέα να μην ενωθεί με άλλους δήμους, διότι λένε ναι μεν [η Καλλιθέα να μείνει όπως είναι] αλλά τα ψιλομασάνε, είναι η αλήθεια. Αυτό το όχι [να μην ενωθεί η Καλλιθέα] που τους ακούμε να λένε το πνίγουν μέσα στα τα δόντια, δεν το βγάζουν έτσι ανοιχτά να ακουστεί καθαρά...

Πρώτον για λόγους κομματικής πειθαρχίας, Αν το κόμμα για την Καλλιθέα πει ναι να ενωθεί με άλλους δήμους, θέλουν να έχουν προλάβει να μην βρεθούν εκτός κομματικής γραμμής. Γι' αυτό δεν μιλάνε καθαρά. Είναι και η περίοδος που τα επιτελεία των κομμάτων συσκέπτονται ποιούς θα κατεβάσουν υποψηφίους δημάρχους. Την Καλλιθέα όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής την αγαπάνε, δεν την παντρεύονται όμως... Αν η κακιά πεθερά [το κόμμα δηλαδή] πει: ναι, να ενωθεί η Καλλιθέα, είναι ναι.

Κατά τα άλλα, οι δημοτικές εκλογές δεν έχουν να κάνουν με τα κόμματα...

Τώρα, αν η Καλλιθέα δεν συγχωνευθεί με άλλον δήμο, θέλουν όλοι λίγο – πολύ όλοι να βγουν προεκλογικά τότε και να πουν ότι με τις δικές τους προσπάθειες και τις επιρροές τους κατάφεραν να πιέσουν, να πείσουν, να επιβάλλουν, να αναγκάσουν την κυβέρνηση να μην ενώσει την Καλλιθέα με άλλους δήμους. Για να τους το χρωστάμε δηλαδή. Έχουν αρχίσει ήδη τέτοιες ατάκες να ακούγονται στην πόλη.

Αν το κόμμα, πει: η απόφαση του κόμματος είναι η Καλλιθέα να ενωθεί με το Μοσχάτο και τον Ταύρο για παράδειγμα, θα πρέπει να βγουν και να εξηγήσουν τα υπέρ. Μόνο υπέρ θα βρουν να πουν, να είμαστε βέβαιοι.

Δημόσια διαβούλευση δεν πρόκειται να γίνει στην Καλλιθέα για τον υπόθεση αυτή. Πολύ αργά θα ζητήσουν την συμμετοχή των δημοτών σε δημόσια συζήτηση και αυτό θα συμβεί όταν θα έχει αποφασισθεί 100% τι θα γίνει με την Καλλιθέα.

Να σημειωθεί ότι, κάποιοι στην περιοχή που επενδύουν στον νέο εκλογικό νόμο που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση, θα ήθελαν πολύ η Καλλιθέα να αποτελεί αυτόνομη εκλογική περιφέρεια. Καθώς έχουν οραματισθεί τον εαυτό τους βουλευτές Καλλιθέας. Σφαγή έχει να γίνει εκεί πέρα, διότι η Καλλιθέα θα είναι μονοεδρική. Αν όμως ενωθεί με Μοσχάτο και τον Ταύρο ή την Νέα Σμύρνη, αλλάζει το εκλογικό σώμα και θα δυσκολέψει το πράγμα στις βουλευτικές εκλογές.

Μεταξύ των δημοτικών συμβούλων της πόλης υπάρχουν αρκετοί που δεν θέλουν σε καμμία περίπτωση συγχώνευση της Καλλιθέας με άλλους δήμους κι ας λέει το κόμμα ότι θέλει, όπως υπάρχουν και άλλοι που το παρακολουθούν πολύ χαλαρά το ζήτημα. Τα πολιτικά παιχνίδια όμως δεν παύουν να υπάρχουν.

Όπως υπάρχουν και άλλα παιχνίδια άλλης φύσεως, μιας και όλη αυτή η υπόθεση της συγχώνευσης των δήμων της χώρας είναι μια καθαρά χωροταξική πράξη, μια νέα τάξη στο χώρο δηλαδή, που συμβαίνει πάνω απο τα κεφάλια των δημοτών και των τοπικών αρχόντων τους.
Παρασκήνια [ 634 ΤΙΤΛΟΙ ]
ΜΠΟΡΕΙ!
04/10/2011 14:15:09
Μπαρμπάκος
04/10/2011 13:54:00
Φωτογραφίες;
02/10/2011 15:19:30
"Μειοψηφία"
02/10/2011 14:39:24
Εμιρζάς
26/09/2011 18:16:12
Eμένα;...
26/09/2011 17:50:25
ΑΝΟΙΧΤΑ
22/09/2011 16:26:03
ΕΚΒΙΑΣΤΗΣ
21/09/2011 15:09:49
Γρίβα's back
20/09/2011 15:55:44
Γερολυμάτος
20/09/2011 14:25:56

ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ
Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΑΡΤΗΣ
© 2008-2010 kallitheaonline.gr