Κώστας Ασκούνης: Σχεδιάζουμε την ανακατασκευή των πεζοδρομίων με πόρους του δήμου

Κώστας Ασκούνης: Σχεδιάζουμε την ανακατασκευή των πεζοδρομίων με πόρους του δήμου
01 Οκτ
2023

Βιοκλιματική ανάπλαση της πλατείας Κύπρου, μεγαλύτερα πεζοδρόμια στην Χαροκόπου, εκβάθυνση του Ιλισού ώστε να μην ξαναπλημμυρίσουν οι Τζιτζιφιές, φώτα παντού, νέα πεζοδρόμια στην πόλη με δαπάνες του δήμου.

Αυτές, μεταξύ άλλων, οι προγραμματικές θέσεις στην αιχμή του δόρατος του συνδυασμού «Ενωμένοι Μπροστά».

Ανοίγει ο πιό ενδιαφέρον κύκλος της τελευταίας εβδομάδας των δημοτικών εκλογών. Με τους επικρατέστερους Ασκούνη και Κάρναβο πλέον να συγκρίνονται επί ίσοις όροις για το έργο που έχει επιτύχει ο καθένας.

Αλλά θα αναδειχθούν και οι πιό δημοφιλείς προγραμματικές θέσεις των συνδυασμών, αυτές δηλαδή που λύνουν άμεσα τα βασικά, καθημερινά προβλήματα των δημοτών από την καθαριότητα, την ασφάλεια, την ποιότητα ζωής στην πόλη, τις υπηρεσίες, κ.α.

Ειδικότερα λοιπόν, στο πρόγραμμα του υποψηφίου δημάρχου Καλλιθέας, Κώστα Ασκούνη βρίσκει κανείς τις δεσμεύσεις του συνδυασμού του για την βιοκλιματική ανάπλαση της πλατείας Κύπρου (η οποία τα τελευταία χρόνια έχει εγκαταλειφθεί), την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και τον νέο φωτισμό της οδού Χαροκόπου, την ανακαίνιση της Κεντρικής Αγοράς του δήμου σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία.

Ανάμεσα στα έργα τα οποία έχει σχεδιάσει ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Ασκούνης είναι και η ανακατασκευή πεζοδρομίων με πόρους του δήμου, ίσως μια από τις σημαντικότερες δεσμεύσεις.

Ακόμα, προβλέπεται η εκβάθυνση-διευθέτηση των εκβολών του Ιλισού, ώστε να μην ξαναπλημμυρίσουν οι Τζιτζιφιές, η αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων με νέας σύγχρονης τεχνολογίας λαμπτήρες LED εξοικονομώντας ενέργεια και πόρους, η ενεργειακή αναβάθμιση του Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη».

Η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στα δημοτικά κτίρια και σχολεία, η επέκταση των οδηγών όδευσης τυφλών, η ανακαίνιση και αξιοποίηση προσφυγικών κατοικιών ιδιοκτησίας του δήμου, η διερεύνηση αγοράς του κτιρίου ΟΤΕ με στόχο την αξιοποίηση του και την απόδοση του στους πολίτες. Στις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού περιλαμβάνεται και η απαίτηση για άμεση δημοπράτηση της Β’ φάσης του παραλιακού μετώπου.

Ενώ, όπως αναφέρει  ο συνδυασμός στο έντυπο του προγράμματος, θα συνεχίσει την πολιτική που έχει εφαρμόσει για την απόκτηση των τελευταίων ελεύθερων χώρων του δήμου.

Κώστας Ασκούνης: Στηρίζουμε τα νέα ζευγάρια και την οικογένεια - 1.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται

Τελευταίες ειδήσεις