Βρώμικος πόλεμος στον Ασκούνη – «Φύτεψαν» ένα κομμένο ανθρώπινο κεφάλι σε πλαστή εικόνα συγκέντρωσης του

Βρώμικος πόλεμος στον Ασκούνη – «Φύτεψαν» ένα κομμένο ανθρώπινο κεφάλι σε πλαστή εικόνα συγκέντρωσης του
21 Σεπ
2023

Μια πρωτοφανή απόπειρα εξαπάτησης της κοινής γνώμης της πόλης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη τις τελευταίες ώρες. Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε στην πιό βρώμικη προεκλογική περίοδο στην ιστορία της Καλλιθέας. 

Με μια πλαστή εικόνα από τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Ενωμένοι Μπροστά» η οποία κάνει τον γύρο του διαδικτύου, επιχειρούν να πλήξουν την εικόνα του υποψηφίου δημάρχου Καλλιθέας, Κώστα Ασκούνη, επιχειρώντας ουσιαστικά να αλλοιώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα. 

του Μάνου Μεϊμαράκη

Μάλιστα, οι πρωταγωνιστές αυτής της ραδιουργίας από υπερβάλλοντα ζήλο να φανούν χρήσιμοι και να κατασκευάσουν μια πειστική εικόνα,... «φύτεψαν» στην συγκέντρωση για τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Κώστα Ασκούνη από τις 12/9, ένα... κομμένο κεφάλι...

Αν αυτή η εικόνα ήταν αληθινή δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα, αλλά είναι κατασκευασμένη.

Η ξεδιάντροπη αυτή απόπειρα εξαπάτησης με σαφή πρόθεση και δόλο, βρίσκεται σε εξέλιξη από ιστοσελίδα η οποία αναδημοσιεύσει χωρίς αντίρρηση οτιδήποτε της προωθεί το γραφείο του δημάρχου Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβου.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη φωτογραφία απ’ όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής δεν έχει διανεμηθεί επισήμως με δελτίο Τύπου της παράταξης του Δημήτρη Κάρναβου.

Συγκεκριμένα, σε πολύ πρόσφατο δημοσίευμα σχετικό με τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Κώστα Ασκούνη εμφανίζεται μια εικόνα από drone η οποία λήφθηκε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης του συνδυασμού του την περασμένη Τρίτη (12/9).

Στην εικόνα αυτή απεικονίζεται ... από ψηλά ο υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης με τους ιερείς που πραγματοποίησαν τον Αγιασμό, ενώ φαίνονται και μερικές δεκάδες πολιτών γύρω τους.

380446178 1720367118406035 717950787704472519 n

Η πλαστή εικόνα η οποία κάνει τον γύρο του διαδικτύου...

kosmos gyro
Η αληθινή εικόνα: Μια από τις πολλές εικόνες που τεκμηριώνουν πόσο πυκνή ήταν συγκέντρωση. Κάθε άλλο δηλαδή από... σκόρπια διαδήλωση...



Το drone


Πράγματι, αρκετή ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης πάνω από το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Ενωμένοι Μπροστά» στην Ελευθερίου Βενιζέλου 170, πετούσε ένα μικρό drone.

Αρκετοί αναρωτήθηκαν αν αυτό έχει κληθεί από τον συνδυασμό ώστε να καλύψει και από ψηλά την πράγματι πολύ μεγάλη συγκέντρωση του κόσμου. Όμως όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια το drone αυτό δεν ήταν του συνδυασμού και ότι ο χειριστής του, σύμφωνα με πληροφορίες, έδινε εντολές σε αυτό έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου μερικές δεκάδες μέτρα από το εκλογικό κέντρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο χειριστής του drone έχει ταυτοποιηθεί σε φωτογραφίες από την περιοχή.

Προφανώς, επειδή ίσως ο όγκος της συγκέντρωσης στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Κώστα Ασκούνη ενόχλησε, άλλωστε έβλεπαν ζωντανά πως εξελισσόταν η εκδήλωση, και εφόσον το drone που είχαν επιστρατεύσει δεν τους έδωσε τις εικόνες τις οποίες ήλπιζαν (θα επιθυμούσαν μια συγκέντρωση με λίγο κόσμο), από όλα τα πλάνα που συγκέντρωσαν επέλεξαν ένα στιγμιότυπο ληφθέν τουλάχιστον μια με μιάμισυ ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης, όπου πράγματι ο κόσμος δεν είχε συγκεντρωθεί ακόμα.

diazoma


Εξαφάνισαν τον κόσμο από το διάζωμα


diazoma2


Η αληθινή εικόνα: Ο κόσμος στο διάζωμα. Αρκετοί ζητούσαν από την Αστυνομία να κλείσει εντελώς το ρεύμα καθόδου μη συμβεί κάποιο ατύχημα

Σε αυτό το στιγμιότυπο (μια ώρα πριν την εκδήλωση) μετέφεραν από μεταγενέστερο πλάνο αργότερα (μια ώρα μετά) τμήμα πλάνου με τους ιερείς και τον Κώστα Ασκούνη στην εξέδρα, για να δείξουν ότι η εκδήλωση άρχισε και τελείωσε χωρίς κόσμο. Ενώ εντοπίζονται αρκετά σημεία τα οποία αλλοίωσαν στην αρχική εικόνα, αφαιρώντας τον κόσμο από διάφορα σημεία.

Όπως ήταν μοιραίο η πλαστή εικόνα μπήκε στο «μικροσκόπιο», εξετάστηκε δε ψηφιακά και συνεχίζει να εξετάζεται και από επαγγελματίες φωτογράφους με φυσικό τρόπο

exedra


Έκοψαν την εξέδρα από στιγμιότυπο κατά της διάρκεια της εκδήλωσης για να το μεταφέρουν σε άλλο πλάνο τουλάχιστον μια ώρα πίσω για να δείξουν ότι η συγκέντρωση άρχισε χωρίς κόσμο

exedra1

Η αληθινή εικόνα: Ο κόσμος «πνίγει» την εξέδρα

Το αποτέλεσμα που ήθελαν ήταν να φαίνεται μια πράγματι μεγάλη συγκέντρωση ως μια συγκέντρωση η οποία είχε πολύ λίγο κόσμο. Θα ήταν ένα κακόγουστο αστείο αν η εικόνα δεν έβλεπε το φως της δημοσιότητας.

Όλα αυτά δείχνουν ότι οι εμπνευστές αυτής της καραμπινάτης απάτης σε βάρος κυρίως του υποψηφίου δημάρχου Καλλιθέας, Κώστα Ασκούνη και κατ’ επέκταση της κοινής γνώμης της Καλλιθέας, βρίσκονται σε πανικό 15 ημέρες πριν τις δημοτικές στην Καλλιθέας και μάλλον θα κάνουν τα πάντα μέχρι την Κυριακή των εκλογών. Ακόμα και να φυτέψουν ένα κομμένο ανθρώπινο κεφάλι σε μια συγκέντρωση, όπως και έκαναν.

 

Το κομμένο κεφάλι

 

Στην πλαστή εικόνα δεξιά της εξέδρας και επάνω στο πεζοδρόμιο, πράγματι βρίσκεται ένα κομμένο ανθρώπινο κεφάλι να κοιτά στον ουρανό. Το μακάβριο εύρημα μπορεί κανείς να δει καθαρά αν ζουμάρει την εικόνα από υπολογιστή ή από κινητό, στο σημείο της εξέδρας δεξιά (όπως βλέπετε). Θα δει ένα κομμένο πράσινο ανθρώπινο κεφάλι πεταμένο στο πεζοδρόμιο και μάλιστα αρκετά μεγαλύτερο από των υπολοίπων να κοιτά το drone.

Ενώ εξαφάνισαν όλον τον κόσμο που είχε κλείσει σχεδόν όλο το ρεύμα καθόδου της Θησέως, αλλά και τον κόσμο που είχε ανέβει στο διάζωμα. Επιπλέον, πλαστογραφώντας την εικόνα, εμφανίζουν πίσω αριστερά και δεξιά από το βήμα τρεις οθόνες αντί για δύο που υπήρχαν στην πραγματικότητα, εξαφάνισαν με πολύ κακό μοντάζ όλον τον κόσμο που «έπνιγε» την εξέδρα, γέμισαν με κενά διάφορα σημεία μέσα στο πλάνο, όπως επίσης αντικατέστησαν το στιγμιότυπο γύρω από την μίνι εξέδρα του τηλεοπτικού συνεργείου το οποίο είχαν περικυκλώσει δεκάδες πολίτες με άλλο στιγμιότυπο στο οποίο όλος αυτός αυτός ο κόσμος δεν υπήρχε.

plasth kefali

Ένα κομμένο κεφάλι κοιτά τον ουρανό... Αναζητείται ο κάτοχος του 

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό τι ακριβώς θα πράξει ο συνδυασμός «Ενωμένοι Μπροστά», αν δηλαδή θα κινηθεί νομικά εναντίον όσων εμπνεύσθηκαν και εκτέλεσαν αυτή την «αποστολή».

Όπως προκύπτει από την ανάλυση της πλαστής εικόνας αυτή διακινήθηκε μέσω facebook, συγκεκριμένα μέσω της εφαρμογής messenger, προς το άτομο που την δημοσίευσε. Συνεπώς, έχει καταγραφεί και το ηλεκτρονικό ίχνος της σε σχετική συνομιλία, αλλά μπορεί εύκολα να βρεθεί ο αποστολέας της φωτογραφίας, καθώς ο αποδέκτης είναι ήδη γνωστός. Μένει να βρεθεί ποιός είναι ο αποστολέας. Είναι ο χειριστής του drone ή κάποιος άλλος στον οποίο εστάλη στη συνέχεια;...

Επιπλέον, κατά την εξέταση της εικόνας, και συγκεκριμένα από την ανάλυση των μεταδεδομένων αυτής, προκύπτει επίσης ότι η πλαστογραφημένη εικόνα ενδεχομένως να προέρχεται από την ίδια συσκευή η οποία προ ημερών χρησιμοποιήθηκε στην Καλλιθέα.

mini exedra


Αλλοίωση του σημείου στο οποίο βρίσκεται η μίνι εξέδρα του τηλεοπτικού συνεργείου. Γύρω από το σημείο διακρίνονται εμφανώς άλλες αλλοιώσεις της εικόνας

mini exedra 2

Η αληθινή εικόνα γύρω από την μίνι εξέδρα του τηλεοπτικού συνεργείου

Το kallitheaonline.gr πέραν των εικόνων τις οποίες δημοσίευσε από τα εγκαίνια στο εκλογικό κέντρο του Κώστα Ασκούνη, αναζήτησε επιπλέον εικόνες όπως και εντόπισε αρκετά βίντεο live ή on demand από τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Κώστα Ασκούνη. Σε όλο αυτό το υλικό προκύπτει αβίαστα ότι σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης μπροστά από το εκλογικό κέντρο βρίσκονταν εκατοντάδες άτομα και φυσικά όχι κάτι λιγότερο από 150 άτομα όπως δείχνει η πλαστή εικόνα από το drone.

 

Μεταδεδομένα

Ειδικότερα, από τα μεταδεδομένα των εικόνων τις οποίες έδωσε στην δημοσιότητα ο συνδυασμός του Κώστα Ασκούνη «Ενωμένοι Μπροστά» προκύπτει ότι στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου την περασμένη Τρίτη (12/9) εκατοντάδες πολίτες άρχισαν να συγκεντρώνονται από νωρίς. Συγκεκριμένα, ο κόσμος άρχισε να πυκνώνει πριν τις 8 το βράδυ, και στις εικόνες απεικονίζονται εκατοντάδες πολίτες από πολλές και διαφορετικές γωνίες.

Ενδεικτικά μόνο αναφέρεται ότι, στις 20:04 οι ιερείς βρίσκονται επάνω στην εξέδρα με τον κόσμο να πιέζει σχεδόν ασφυκτικά, στις 20:05, 20:07 και 20:09 υπάρχουν τρεις εικόνες από τρεις διαφορετικές γωνίες (αριστερά, κέντρο, δεξιά) με τους ιερείς και τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Ασκούνη στην εξέδρα. Ο πολίτες μπροστά αλλά και γύρω από την εξέδρα είναι δεκάδες.

Πολλές εικόνες στις 20:11, 20:15, 20:16, 20:17, 20:18, 20:21, 20:22, 20:27 δείχνουν ότι υπήρχε πράγματι πολύς κόσμος γύρω από το βήμα σε ακτίνα αρκετών μέτρων αλλά και επάνω στο διάζωμα. Στην πλαστή φωτογραφία έχουν εξαφανίσει όλον αυτόν τον κόσμο.

Στις 20:31 ο Ασκούνης είναι ακόμα στο βήμα, ενώ έχει κλείσει από κόσμο σχεδόν ολόκληρο το ρεύμα καθόδου της Ελευθερίου Βενιζέλου. Ακολουθούν εικόνες στις 20:32, 20:37, 20:38 με τον κόσμο να παραμένει στο σημείο.

Στις 20:47 ο Κώστας Ασκούνης είναι ακόμα στο βήμα με τους πολίτες τον έναν δίπλα στον άλλον σε μεγάλη απόσταση, ενώ στο βάθος φαίνονται ακόμα πολίτες που έχουν ανέβει στο διάζωμα. Μάλιστα κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν γιατί η Αστυνομία δεν έκλεισε εντελώς το ρεύμα καθόδου προκειμένου να μη συμβεί ατύχημα, καθώς διάφορα οχήματα περνούσαν σχεδόν ξυστά από τους συγκεντρωμένους.

othones


Στο σημείο κατά την διάρκεια της εκδήλωσης υπήρχαν δύο οθόνες. Μετά τις αλλοιώσεις στην εικόνα εμφανίζονται τρεις...


othones 2


Στην αληθινή εικόνα οι οθόνες είναι μόνο δύο

Αναμφίβολα, πρόκειται για τις πιό βρώμικες εκλογές των τελευταίων 20 ετών και αυτή είναι μια πρωτοφανής απόπειρα εξαπάτησης της κοινής γνώμης της πόλης η οποία προσβάλει και τους πολίτες και τις δημοτικές παρατάξεις αλλά τον θεσμό του δημοτικού συμβουλίου. 

error analysis

Error Analysis της πλαστής εικόνας, διάχυτες σχεδόν παντού στην εικόνα αλλοιώσεις (zoom in για ευκρινέστερη προεπισκόπηση)

Ακολουθεί σχέδιο ανάλυσης με τις βασικές αλλοιώσεις στην αρχική εικόνα του drone, ενώ ας σημειωθεί ότι όλα τα στοιχεία είναι διαθέσιμα κυρίως στις Αρχές.

drones plasth vs real

Τελευταίες ειδήσεις