Επ' αυτοφόρω σύλληψη "αετονύχηδων" στην πλατεία Κύπρου από εκτός υπηρεσίας Αστυνομικό της Ασφάλειας Καλλιθέας

Επ' αυτοφόρω σύλληψη "αετονύχηδων" στην πλατεία Κύπρου από εκτός υπηρεσίας Αστυνομικό της Ασφάλειας Καλλιθέας
18 Μαϊ
2021

Δύο "αετονύχηδες" επ' αυτοφόρω συνέλαβε εκτός υπηρεσίας αστυνομικός της Ασφάλειας Καλλιθέας. Στο Τμήμα διαπιστώθηκε ότι σε βάρος των δύο υπήρχε δικογραφία για κλοπές σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. 

Το μεσημέρι του Σαββάτου 15 Μαϊου 2021, ένας Αστυνομικός της Ασφάλειας Καλλιθέας μετά την λήξη της υπηρεσίας του κι ενώ επέστρεφε στο σπίτι του, αντιλήφθηκε δύο άτομα προσποιούμενα τους διανομείς φυλλαδίων να επιχειρούν να αποσπάσουν από μια γυναίκα το κινητό της τηλέφωνο, ενώ εκείνη γευμάτιζε με μια φίλη της σε κεντρικό ψητοπωλείο της Καλλιθέας, στην πλατεία Κύπρου.

Οι δύο δράστες επιχείρησαν να διαφύγουν, όμως ο αστυνομικός τους δέσμευσε, καλώντας ταυτόχρονα συναδέλφους του από την Ασφάλεια Καλλιθέας να τον συνδράμουν για την μεταφορά τους στο Τμήμα.

Θλιβερή παραφωνία κατά την διάρκεια της σύλληψης, ορισμένοι πολίτες οι οποίοι κινήθηκαν φραστικά εναντίον του αστυνομικού λέγοντας του να τους αφήσει. Στο Τμήμα λίγη ώρα αργότερα, διαπιστώθηκε ότι ορθώς έπραξε ο αστυνομικός. 

Στο Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος υπήρχε δικογραφία σε βάρος των δύο για κλοπές ηλεκτρονικών συσκευών μεγάλης αξίας, ενώ εμφανίζονταν στα αρχεία της ΕΛ.ΑΣ με διαφορετικά ονόματεπώνυμα και ημερομηνίες γέννησης. 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλλιθέας και Συντάγματος αφού μελέτησαν βίντεο τα οποία είχαν συλλεχθεί από τα καταστήματα τα οποία είχαν “επισκεφθεί” πρόσφατα οι δράστες,  τους ταυτοποίησαν και στην απόπειρα κλοπής στην Καλλιθέα.

Την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 προσποιούμενοι τους πελάτες καταστήματος σε περιοχή της Αθήνας, αφαίρεσαν έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή αφής.

Επτά ημέρες αργότερα, την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 με το ίδιο τέχνασα αφού απασχόλησαν υπάλληλο καταστήματος στο Κολωνάκι, αφαίρεσαν το κινητό της τηλέφωνο, μάρκας APPLE.

Ενώ, το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Ιανουαρίου 2021 ο ένας εκ των δύο δραστών προσποιούμενος τον πελάτη, απασχόλησε την υπάλληλο καταστήματος στην Αθήνα και αφαίρεσε το κινητό της τηλέφωνο μάρκας APPLE.

Μάνος Μεϊμαράκης

Τελευταίες ειδήσεις