Δεκάδες πρόστιμα για covid, διπλώματα και πινακίδες στο coronoparty της Καλλιθέας

Δεκάδες πρόστιμα για covid, διπλώματα και πινακίδες στο coronoparty της Καλλιθέας
06 Απρ
2021

Για πολλές ημέρες δεκάδες άτομα από διάφορες περιοχές της Αττικής, μετά τις 9 το βράδυ έδιναν καθημερινό ραντεβού στο πάρκινγκ της μαρίνας Καλλιθέας. Τρελά γκάζια, σούζες και μαρσαρίσματα, μουσική στη διαπασών και αλκοόλ σε ένα από τα κορυφαία κορονοπάρτυ της Αττικής με εκατοντάδες άτομα. Εχθές στο πάρτυ πήγε και η Τροχαία... Ακάλεστη φυσικά!

Αγνοούσαν επιδεικτικά τις αβλαβείς διελεύσεις αστυνομικών οχημάτων στην περιοχή όλες τις προηγούμενες ημέρες και τα φιλικά νεύματα των αστυνομικών να λήξει το “πάρτυ” γιατί έχει αρχίσει να γίνεται αντικοινωνικό και επικίνδυνο για όλους. 

marina gkazia kai trela prostima 01

 

Επιτέθηκαν στο περιπολικό

Προχθές το βράδυ κάποιοι αποφάσισαν ότι περιπολικό δεν θα ξαναπλησίαζε στην περιοχή και επιχείρησαν να προκαλέσουν χάος, ανάλογο της Νέας Σμύρνης το οποίο κατέληξε με τον ανηλεή ξυοδαρμό από δεκάδες χούλιγκανς του νεαρού αστυνομικού της ομάδας ΔΡΑΣΗ.

Πιό συγκεκριμένα, το βράδυ της Κυριακής περιπολικό της Άμεσης Δράσης μετέβη στο σημείο μετά από κλήση στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης για συνωστισμό εκατοντάδων ατόμων.

marina gkazia kai trela prostima 02a

 

 

Ενέδρα

Όταν το αστυνομικό όχημα προσέγγισε στον χώρο, άτομα έριξαν ένα μηχανάκι μποστά στο περιπολικό για να του κλείσουν τον δρόμο και να το εγκλωβίσουν, ενώ ταυτόχρονα άλλα άτομα άρχισαν να πετούν πέτρες και μπουκάλια στους αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί παρέμειναν μέσα στο περιπολικό και από ένα τζαμί που έσπασε τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός από τα θραύσματα.

 

marina gkazia kai trela prostima 03

 

Έβρεξε πρόστιμα

Όμως εχθές το βράδυ, Δευτέρα 6 Απριλίου, μετά την επιχείρηση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής αρκετοί αναγκάσθηκαν να γυρίσουν στα σπίτια τους με τα πόδια και δεκάδες άλλοι με πρόστιμα καθώς δεν είχαν από διπλώματα μέχρι πινακίδες κυκλοφορίας.

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής πραγματοποιήθηκε ειδική εξόρμηση στην περιοχή όπου οι αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου & Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.), τους τσάκισαν κυριολεκτικά στα πρόστιμα, και όχι αδικαιολόγητα.

Βεβαιώθηκαν περίπου 100 τροχονομικές παραβάσεις, ενώ σε 18 δεν τους επιτράπηκε να φύγουν με τα οχήματα τους.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν οι (98) ακόλουθες παραβάσεις:
(18) για στέρηση άδειες ικανότητας οδήγησης
(5) για στέρηση πινακίδας κυκλοφορίας
(11) για μη χρήση προστατευτικού κράνους
(23) για μη χρήση ζώνης
(12) για θόρυβο
(17) για φιμέ τζάμια
(3) για επίδειξη ικανότητας οδήγησης
(9) λοιπές παραβάσεις
Επιπλέον αφαιρέθηκαν:
(13) άδειες ικανότητας οδήγησης,
(27) άδειες κυκλοφορίας και
(41) πινακίδες κυκλοφορίας.

Επιπρόσθετα βεβαιώθηκαν (8) παραβάσεις των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι καθημερινή η δραστηριότητα της Τροχαία Καλλιθέας με ενισχυτικές δυνάμεις από την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής στην περιοχή με αρκετά περιπολικά. 

Μάνος Μεϊμαράκης

Τελευταίες ειδήσεις