Κάρναβος: "Δεν εφησυχάζουμε" - Ο δήμος Καλλιθέας στην μάχη κατά της πανδημίας

Κάρναβος: "Δεν εφησυχάζουμε" - Ο δήμος Καλλιθέας στην μάχη κατά της πανδημίας
28 Απρ
2020

Μια νέα υποδομή στη μάχη για τον κορονοϊό λειτουργεί από σήμερα στον δήμο Καλλιθέας.

Ειδικότερα πρόκεται για εξωτερική μονάδα υποδοχής επειγόντων περιστατικών και "υπόπτων" περιστατικών για Covid-19 (κορονοιός) στο Κέντρο Υγείας Καλλιθέας (πρώην ΙΚΑ).

"Ο θάλαμος υποδοχής είναι πλήρως λειτουργικός, είναι προσφορά του Δήμου Καλλιθέας και στελεχώνεται από τους γιατρούς και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Καλλιθέας" δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Καλλιθέας, κ. Δημήτρης Κάρναβος. 

"Η κρίση της πανδημίας φαίνεται να υποχωρεί όμως εμείς δεν πρέπει να εφησυχάζουμε" τόνισε. 

kallithea exot mon covid 2

kallithea exot mon covid 1

Καθημερινές απολυμάνσεις
Ταυτόχρονα, συνεχίζεται αδιάκοπα το πλύσιμο και η απολύμανση με ειδικά υλικά, όλων των κάδων της πόλης. Μεγάλο ρόλο έχει αναλάβει και το νέο πλυστικό όχημα τελευταίας τεχνολογίας το οποίο διαθέται δήμος Καλλιθέας.

kallithea covid apolymansh kadwn

Ο δήμος Καλλιθέας είναι από τους πρώτους δήμους στην χώρα που εξήγγειλε Έκτακτες οικονομικές ελαφρύνσεις σε επιχειρήσεις της Καλλιθέαςενώ, λειτουργεί ήδη και η Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης για πολίτες οι οποίοι αυτή την περίοδο αισθάνονται περισσότερο από ποτέ την ανάγκη ανθρώπινης επικοινωνίας. 

kallithea den eisai monos

Με μέτρα πολιτικής προστασίας από τον κορονοϊο για τους πολίτες, στους δημόσιους χώρους και την καθαριότητα, και συγκεκριμένα μέτρα για την ασφάλεια της υγείας του προσωπικού, ο δήμος Καλλιθέας έχει κλιμακώσει την δραστηριότητα του για την ασφάλεια όλων με υποδειγματικό τρόπο. 

kallithea metra polites

kallithea metra dhmosioi xoroi

kallithea metra prosopiko

Οι υπηρεσίες του δήμου Καλλιθέας συμβάλλοντας στην προσπάθεια κατά της εξάπλωσης του COVID-19 παρέχουν διαδικτυακή δημιουργική απασχόληση για τα τα παιδιά των βρεοφονηπιακών σταθμών.  Αλλά και για τους μεγαλύτερους, παρέχει διαδικτυακά μαθήματα Γυμναστικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για άτομα τα οποία δεν μπορούν να μετακινηθούν λειτουργεί Έκτακτο πρόγραμμα βοήθειας στο σπίτι. 

Επιπλέον, σε όλους τους μαθητές που έχουν ανάγκη για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση ο δήμος Καλλιθέας έχει ήδη δρομολογήσει την χορήγηση ηλεκτρονικών συσκευών «Tablets».

kallithea menoume spiti

kallithea yoga gymnastikh


Τέλος, μέριμνα έχει ληφθεί και τους μικρούς φίλους της πόλης. Συνεργεία του δήμου τροφοδοτούν συνεχώς τις ταϊστρες σε 12 σημεία της πόλης. 

kallithea zoakia

Τελευταίες ειδήσεις