Η Καλλιθέα βάφτηκε “κόκκινη” - Οι Νεοδημοκράτες προτίμησαν την παραλία

Έρευνα - Ανάλυση Δεδομένων - Γραφήματα: kallitheaonline.gr Έρευνα - Ανάλυση Δεδομένων - Γραφήματα: kallitheaonline.gr
08 Ιουλ
2019

Οι εθνικές εκλογές στην Καλλιθέα αποκάλυψαν τις αληθινές διαθέσεις των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Έδωσαν πλήρη άφεση αμαρτιών στις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς την Κυριακή 7 Ιουλίου μετακινήθηκαν μαζικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ελάχιστοι έμειναν πιστοί στην Φώφη Γεννηματά.

Από το 2009 έτος κατά το οποίο παρατηρείται η κάθετη πτώση του ΠΑΣΟΚ στην Καλλιθέα, ταυτόχρονα είναι απολύτως ανοδική η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι τον Ιανουάριο του 2015. Όλα αυτά δοθέντος ότι η ΝΔ από τον Ιούνιο του 2012 διατηρεί σταθερές τις δυνάμεις της, παρά τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη των ΑΝΕΛ, οι οποίοι πλέον εξαφανίσθηκαν από τον πολιτικό χάρτη.

Πάντως, η Καλλιθέα εχθές βάφτηκε “κόκκινη” για μόλις 602 ψήφους. Όλα δείχνουν ότι οι Νεοδημοκράτες ψηφοφόροι προτίμησαν τις παραλίες. Αξιοσημείωτη ήταν η απουσία οργανωμένων κομματικών στελεχών από τα εκλογικά κέντρα.

Απόλυτα πειθαρχημένοι προσήλθαν να ψηφίσουν οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ, ενώ η Μέρα25 και η Πλεύση Ελευθερίας εμβόλισαν σημαντικά την ήδη καθοδική πτώση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, η Χρυσή Αυγή έχασε λίγο παραπάνω από τη μισή της δύναμη στην Καλλιθέα συγκριτικά με τον Σεπτέμβριο του 2015. Ειδικότερα, έχασε 1.565 ψηφοφόρους, ενώ στην πρώτη της κάθοδο η Ελληνική Λύση στην Καλλιθέα υποστηρίχθηκε από 1.759 ψηφοφόρους.

kallithea 2019 oloi

Δείτε τον διαχρονικό συσχετισμό δυνάμεων μεταξύ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ στην Καλλιθέα από το 2007

kallithea 2007 2019 nd syriza pasok diaxronika

Δείτε διαχρονικά την εξέλιξη των κομμάτων σε αριθμό ψήφων στην Καλλιθέα από το 2007

nea dhmokratia

pasok

syriza

kke

enwsh kentrwwn

anel

xrysh aygh

Τελευταίες ειδήσεις