Ευσταθίου: Με εισαγγελική παραγγελία ψάχνουμε τους σκαφάτους - Διεκδικούμε λιμενιάτικα από το 2009

Ευσταθίου: Με εισαγγελική παραγγελία ψάχνουμε τους σκαφάτους - Διεκδικούμε λιμενιάτικα από το 2009
23 Απρ
2019

Η συζήτηση την οποία προκάλεσαν στο δημοτικό συμβούλιο της Μεγάλης Δευτέρας 22 Απριλίου, οι εκπρόσωποι των ναυταθλητικών ομίλων, δεν εξελίχθηκε όπως περίμεναν. Η νέα διοίκηση του δήμου Καλλιθέας τους έφερε ενώπιον των ευθυνών τους. Στον δήμο Καλλιθέας δεν προσέφεραν καμία υπηρεσία στον εντοπισμό ιδιοκτητών σκαφών που έφυγαν νύχτα κατά δεκάδες από τη μαρίνα Καλλιθέας, αφήνοντας πίσω τους μάλιστα και ένα φέσι περίπου 2 εκατομυρίων ευρώ στον δήμο Καλλιθέας...

Στον δήμο Καλλιθέας δεν βρέθηκαν στοιχεία για τα εκατοντάδες σκάφη τα οποία ελλιμενίζονταν επί σειρά ετών στη μαρίνα Καλλιθέας ώστε ο δήμος να προβεί στην είσπραξη τελών ελλιμενισμού παρελθόντων ετών.

Αυτό αποκάλυψε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης, Κωνσταντίνος Ευσταθίου, ερωτηθείς από εκπροσώπους ναυταθλητικών ομίλων, γιατί η διοίκηση του δήμου καταθέτει τώρα τις αγωγές σε βάρος ιδιοκτητών σκαφών για λιμενιάτικα παρελθόντων ετών.

Ο κ. Ευσταθίου ήταν αφοπλιστικά ειλικρινής. Στοιχεία στον δήμο Καλλιθέας δεν βρέθηκαν το 2014, ενώ για να εντοπίσει ποιοί ιδιοκτήτες σκαφών ελλιμένιζαν τα σκάφη τους στη μαρίνα Καλλιθέα τα προηγούμενα χρόνια αναγκάσθηκε να απευθυνθεί στην Εισαγγελία για να αρχίσει η αναζήτηση τους μέσω Λιμεναρχείων. Καθώς επιβεβαίωσε ότι από πλευράς των ομίλων δεν του προσφέρθηκε κανενός είδους συνεργασία, ενώ είναι γνωστό ότι διατηρούν αρχεία με τα πλήρη στοιχεία των σκαφούχων. Ο κ. Ευσταθίου επίσης τόνισε ότι ο δήμος Καλλιθέας διεκδικεί έσοδα από τέλη ελλιμενισμού από το 2009 έως το 2016.

"Σπάστε την ομερτά"
Ταυτόχρονα, ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος ζήτησε από τους εκπροσώπους των ομίλων να σπάσουν την "ομερτά" κι εφόσον διατηρούν αρχεία να αποκαλύψουν στον δήμο Καλλιθέας πόσοι και ποιοί ιδιοκτήτες σκαφών ελλιμένιζαν από το 2009 έως το 2016 τα σκάφη τους στη μαρίνα.




Μάνος Μεϊμαράκης

Τελευταίες ειδήσεις