module and plugin to add google adsense to joomla based websites
Print this page

Με γοργά βήματα προχωρά η δημιουργία Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου στην Καλλιθέα - Το ΣτΕ δικαιώνει τον δήμο Καλλιθέας για τη μαρίνα

Το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαιώνει τον δήμο Καλλιθέας στους χειρισμούς για την υπόθεση της μαρίνας Καλλιθέας. Ο Κώστας Ευσταθίου απερίσπαστα πλέον θεμελιώνει την δημιουργία του Εθνικού Ναταθλητικού Κέντρου στην Καλλιθέα [image: kallitheaonline.gr] Το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαιώνει τον δήμο Καλλιθέας στους χειρισμούς για την υπόθεση της μαρίνας Καλλιθέας. Ο Κώστας Ευσταθίου απερίσπαστα πλέον θεμελιώνει την δημιουργία του Εθνικού Ναταθλητικού Κέντρου στην Καλλιθέα [image: kallitheaonline.gr]
31 Οκτ
2017

Αδικίες πολλών ετών σε βάρος των ναυτικών ομίλων αποκαθιστά η νέα διοίκηση του δήμου στην Καλλιθέα με την τελευταία τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας της ναυταθλητικής μαρίνας.

Όπως εξήγησε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας και ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, με τις τροποποιήσεις αυτές ριζώνουν πλέον τα θεμέλια για την δημιουργία του Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης.

Ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης

Αναλυτικότερα, ως ναυταθλητικά αντιμετωπίζονται πλέον σκάφη μήκους από 4 μέχρι 19 μέτρα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες σκαφών της κατηγορίας λοιπά ναυταθλητικά (λέμβοι, κ.α.) από 4 έως 7 μέτρα δεν θα αντιμετωπίζονται ως ιδιοκτήτες τουριστικών σκαφών, αλλά θα πληρώνουν για ελλιμενισμό πολύ λιγότερα χρήματα, ότι ισχύει δηλαδή για τα ναυταθλητικά.

Καταργούνται τα "άβατα"
Πλέον δεν θα υπάρχουν προβλήτες-άβατα με τα πολλά "προνόμια" σε σκαφάτους "φαντάσματα" με χοντρό πορτοφόλι. Η διάθεση των θέσεων ελλιμενισμού θα γίνεται από τον φορέα διαχείρισης της μαρίνας Καλλιθέας και όχι από πρόσωπα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τον δήμο, ούτε με το Γραφείο διαχείρισης.

Επιπλέον, για να βεβαιωθεί αν ένα σκάφος είναι πράγματι είναι ναυταθλητικό, μόνο ο όμιλος στον οποίο είναι μέλος ένας σκαφούχος μπορεί να το βεβαιώσει και μάλιστα εγγράφως, εφόσον πράγματι το σκάφος αυτό συμμετέχει σε ναυταθλητικούς αγώνες.
Με αυτό τον τρόπο παύει το φαινόμενο όπου μηχανοκίνητα τουριστικά σκάφη αναψυχής βαπτίζονταν "συνοδά ναυταθλητικά" για να δικαιολογείται η παρουσία εκατοντάδων μηχανοκίνητων τουριστικών σκαφών σε "ναυταθλητική" μαρίνα... (πόρισμα ΣΕΕΔΔ). Χωρίς φυσικά να πληρώσουν ποτέ λιμανιάτικα στον δήμο.

Ακόμα, αντί για 20 ημέρες που επιτρεπόταν ένα σκάφος να παραμείνει στο χερσαίο τμήμα της μαρίνας για επισκευές, πλέον μπορεί να παραμείνει 30 ημερολογικές ημέρες και εφόσον πρώτα ειδικός επισκευαστής βεβαιώνει ότι υπάρχουν πράγματι ζημιές οι οποίες πρέπει να επισκευασθούν. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν πλέον επιτήδειοι να παρκάρουν τα σκάφη τους στο χερσαίο επί μήνες (δήθεν για επισκευές) χωρίς να πληρώνουν τέλη κατάληψης χερσαίου χώρου στον δήμο Καλλιθέας.

efstathiou-antonopoulos-001
Ευσταθίου - Αντωνόπουλος. Η νέα διοίκηση του δήμου Καλλιθέας με την νέα διοίκηση του ΝΟΤΚ βρήκαν την χρυσή τομή. Πλέον είναι κοινό το όραμα για την δημιουργία του Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου [image: kallitheaonline.gr]

Στη μαρίνα προβλέπεται πλέον να διοργανώνονται και αθλητικά δρώμενα, ενώ σε ότι αφορά τον ελλιμενισμό μικρών ημερόπλοιων, ένα τέτοιο σκάφος μήκους μέχρι 80 μέτρων μπορεί να ελλιμενίζεται ανεμπόδιστα στον εξωτερικό προβλήτα της μαρίνας.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόβλεψη για τον ελλιμενισμό ημερόπλοιων μήκους μέχρι 60 μέτρων στην μαρίνα Καλλιθέας υπήρχε από τον κανονισμό λειτουργίας που είχε συντάξει η προηγούμενη διοίκηση του δήμου.

Με σεβασμό στο Περιβάλλον
Τέλος, προβλέπεται ότι επιτρέπεται η αφαίρεση χρώματος από ένα σκάφος, εφόσον πρώτα τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι. Μέχρι τώρα όποιος ήθελε χωρίς κανένα έλεγχο από τον δήμο Καλλιθέας, έπαιρνε ένα τριβείο, έτριβε ολόκληρο το σκάφος σκορπίζοντας την τοξική σκόνη στη θάλασσα και στον αέρα της περιοχής, αδιαφορώντας για την καθημερινή παρουσία σε χώρους της μαρίνας αθλητών, ναυτοπροσκόπων και παιδιών, χωρίς προληπτικά μέτρα για το περιβάλλον.

Ευσταθιου: Το ΣτΕ δικαιώνει τον δήμο Καλλιθέας στη μαρίνα
Όπως αποκάλυψε εχθές ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης, κ.Κώστας Ευσταθίου, οι όμιλοι χάνουν ακόμα μια προσφυγή κατά της εφαρμογής του κανονισμού λειτουργίας στη μαρίνα. Η προσωρινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ύστερα από προσφυγή τους, δικαιώνει απόλυτα τον δήμο Καλλιθέας αλλά και το Υπουργείο Τουρισμού και ότι ο κανονισμός λειτουργίας ορθώς και νομίμως εφαρμόζεται. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Ευσταθίου το αίτημα της προηγούμενης διοίκησης του ΝΟΤΚ να μην ισχύσει ο ειδικός κανονισμός για τη μαρίνα Καλλιθέας απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Δείτε το

Κανόνι 160.000 ευρώ έσκασε στα χέρια του Αντωνόπουλου
Ο νέος Πρόεδρος του ΝΟΤΚ, κ. Ανδρέας Αντωνόπουλος δείχνει να εννοεί την απόφαση του για εξομάλυνση των σχέσεων του ΝΟΤΚ με τον δήμο Καλλιθέας.
Όμως, η δήλωση του στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ότι "ο ΝΟΤΚ οδηγείται στην χρεωκοπία και στο κλείσιμο" έκανε αρκετούς στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου να αισθανθούν άβολα.
Ο ΝΟΤΚ ως πρωτυπόχρεος έναντι του δήμου Καλλιθέας για ιδιοκτήτες σκαφών που δεν έχουν συνάψει συμβάσεις ελλιμενισμού με τον δήμο, καλείται να πληρώσει για λογαριασμό τους λιμενιάτικα περίπου 85.000 ευρώ από τον Φεβρουάριο του 2017. Δυστυχώς για τον ιστορικό όμιλο η εξέλιξη αυτή δεν αντιμετωπίσθηκε από την προηγούμενη διοίκηση του Ομίλου με τον νέο Πρόεδρο – αν και έμπειρο ναυταθλητή - να είναι "πελαγωμένος".
Ως ένδειξη καλής θέλησης από την πλευρά του δήμου Καλλιθέας ικανοποιήθηκε σειρά αιτημάτων που διευκολύνουν αρκετά την λειτουργία των Ομίλων.

"Φέσι" 80.000 ευρώ
Δεν είναι όμως μόνο η υποχρέωση του ΝΟΤΚ να πληρώσει τα λιμανιάτικα για τους σκαφάτους που αρνούνται να πληρώσουν. Ο ΝΟΤΚ αντιμετωπίζει ακόμα ένα πολύ σοβαρό οικονομικό ζήτημα. Όπως άφησε να εννοηθεί ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΤΩΡΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ, Λάζαρος Λασκαρίδης, ο ΝΟΤΚ υποφέρει για την τακτοποίηση μιας ακόμη υποχρεώσης αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ...

Δείτε το



Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τελευταίες εκλογές στον ΝΟΤΚ έγιναν σε πολύ βαρύ κλίμα για τον απελθόντα Πρόεδρο του ΝΟΤΚ, Παντελή Παυλίδη, καθώς πολλά μέλη του Ομίλου του καταλόγισαν ότι με τους χειρισμούς του και την επαναστατική γυμναστική κατά του δήμου, τους "έβαλε σε μεγάλες περιπέτειες με τον δήμο Καλλιθέας".
Σύμφωνα με πηγές του ΝΟΤΚ, η νέα διοίκηση του Ομίλου προσανατολίζεται στην τακτοποίηση της οφειλής με δόσεις, αναγκάζοντας φυσικά τα μέλη του να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη...