Ψαλιδόπουλος: "Η Καλλιθέα είναι ασφαλής πόλη"

Ψαλιδόπουλος: "Η Καλλιθέα είναι ασφαλής πόλη"
28 Σεπ
2017

Με αφορμή το αιματηρό περιστατικό στην πλατεία Δαβάκη προ ημερών (δείτε εδώ) ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, Θοδωρής Ψαλιδόπουλος, επεδίωξε συνάντηση ώστε να ενημερωθεί ως όφειλε από τον ίδιο τον Διοικητή του ΑΤ Καλλιθέας, Αστυνομικό Υποδιευθυντή, κ. Νικόλαο Γιαννόπουλο.

Κατά την έξοδο του από το γραφείο του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος,  ο κ. Ψαλιδόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

"Ευχαριστώ τον κ. Διοικητή για την πρόθυμη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση της δημόσιας τάξης στην Καλλιθέα. 

"Η Καλλιθέα είναι ασφαλής πόλη. Ορισμένα περιστατικά έκνομων πράξεων, τα οποία είναι δυνατόν να σημειωθούν στην πολυάνθρωπη και σύνθετη κοινωνική μας πραγματικότητα, δεν επηρεάζουν αυτό το κύριο συμπέρασμα.

Η Καλλιθέα έχει αποτελεσματικές αστυνομικές αρχές.
Συμμερίζομαι, συνεπώς, πλήρως την εμπιστοσύνη, με την οποία οι πολίτες περιβάλλουν το Αστυνομικό Τμήμα. Η δράση του γίνεται μάλιστα ακόμη περισσότερο σημαντική στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, η οποία έχει αρνητικές συνέπειες στα επιχειρησιακά μέσα της Αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί είναι συνεπείς και υπερβάλλουν εαυτόν κατά την άσκηση των επαγγελματικών τους καθηκόντων. Η αντιμετώπιση των δυσχερειών που αντιμετωπίζουν πρέπει να ευρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής του κράτους.

Κύριος, ωστόσο, παράγων για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών είναι και η αποκατάσταση στενής συνεργασίας μεταξύ των δημοτικών και των αστυνομικών αρχών. Αυτή δεν είναι ούτε εθιμοτυπική σχέση, ούτε υπόθεση δημοσίων σχέσεων. Είναι σύμπραξη δύο σημαντικών δημοσίων θεσμών υπέρ των συμφερόντων των πολιτών". 

Τελευταίες ειδήσεις