module and plugin to add google adsense to joomla based websites
Print this page

Αρχίζει την Τρίτη στην Καλλιθέα η πιό νόστιμη περιπέτεια της Αθήνας - Η Καλλιθέα γιορτάζει την αγορά της

Αρχίζει την Τρίτη στην Καλλιθέα η πιό νόστιμη περιπέτεια της Αθήνας - Η Καλλιθέα γιορτάζει την αγορά της
20 Μαϊ
2017

 Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την μεγαλύτερη γιορτή αφιερωμένη στην Τοπική Αγορά στην Καλλιθέα που αρχίζει την Τρίτη.

Ο δήμος Καλλιθέας φέτος συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον Πανευρωπαϊκό Θεσμό «Love Your Local Market – Αγαπώ την Αγορά μου» διοργανώνοντας σειρά εκδηλώσεων με στόχο την προβολή της τοπικής αγοράς της Καλλιθέας και την τόνωση της σχέσης μεταξύ αγοράς και καταναλωτών.

Ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης

Έρχεται ένα τριήμερο γεμάτο διαγωνισμούς, περιπέτειες, λιχουδιές από τις κουζίνες των καλύτερων καταστημάτων εστίασης της πόλης και στο τέλος γλέντι μετά μουσικής.

Ήδη από το πρωί του Σαββάτου ο δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και στελέχη του δήμου έβγαλαν τα κοστούμια, φόρεσαν τα T-shirts και βγήκαν στην πόλη μοιράζοντας στους δημότες αιτήσεις συμμετοχής. Όλες οι εκδηλώσεις υποστηρίζονται από ομάδα εθελοντών οι οποίοι γνωρίζουν ήδη τις θέσεις τους και όλα είναι έτοιμα.

lylm-all-001

Οι εορταστικές εκδηλώσεις αρχίζουν την Τρίτη 23 Μαΐου με το 2ο κυνήγι κρυμμένων γεύσεων στους δρόμους της Καλλιθέας, διάρκειας τριών ημερών από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, και στοχεύουν να εντοπίσουν το γαστρονομικό πλούτο των καταστημάτων εστίασης της πόλης και να τον προβάλλουν μέσα και έξω από τα σύνορα του Δήμου.

Στο κυνήγι μπορούν να παίξουν μικροί και μεγάλοι, φίλοι της Καλλιθέας ατομικά ή ομαδικά. Κάθε ενδιαφερόμενος, ατομικά ή με την ομάδα του, θα πρέπει να δηλώσει τη συμμετοχή του διαδυκτιακά στο facebook (Link ) ή με σχετική αίτηση στο ισόγειο του Δημαρχείου Καλλιθέας, μέχρι την Κυριακή 21 Μαΐου 10.00 μ.μ.

afisa-003 afisa-002

Οι γρίφοι του παιχνιδιού θα αναρτώνται σε συγκεκριμένες ώρες, ταυτόχρονα, στο Facebook αλλά και στην είσοδο του ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ. Όποιοι λύσουν πρώτοι τους γρίφους τους περιμένουν πολλά και νόστιμα δώρα. Μεταξύ όλων των συμμετεχόντων την Πέμπτη το βράδυ στις 8 θα γίνει κλήρωση στην πλατεία Δαβάκη από την οποία θα αναδειχθούν οι 3 μεγάλοι τυχεροί του 3ημέρου. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Καλ­λιθέας και όχι μόνο!

Κάθε επιχειρηματίας εστίασης μπορεί να προσφέρει από 1 έως 3 «Κρυμ­μένες Γεύσεις» του καταστήματός του, οι οποίες θα παρουσιάζο­νται φωτογραφικά στο facebook, μετά τη λύση κάθε γρίφου.

Νικητές είναι οι παίκτες που θα φτάσουν πρώτοι στην επιχεί­ρηση και θα κερδίζουν τις «Κρυμμένες Γεύσεις», καθώς και ένα εκπτωτικό κουπόνι για επόμενη αγορά.
Στην επιχείρηση θα υπάρχει φωτογράφος που θα αποθανατί­ζει τα στιγμιότυπα από την έλευση του/των νικητή/ών καθώς και την παραλαβή των δώρων.

Οι φωτογραφίες θα αναρτώνται άμεσα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να προβληθεί το κατάστημα, ο καταστηματάρχης και η προσφορά του.

Την Πέμπτη 25 Μαΐου από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 μεσημέρι οι επαγγελματίες της κλειστής-σκεπαστής αγοράς στην Πλάτωνος θα μαγειρέψουν και θα προσφέρουν στους πελάτες τους εκλεκτά εδέσματα από την μεγάλη ποικιλία των προϊόντων τους.

Ενώ, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στην πλατεία Δαβάκη στις 7 το απόγευμα επιχειρήσεις εστίασης θα παρουσιάσουν παραδοσιακές συνταγές αλλά και θαλασσινούς μεζέδες, προσφέροντας στους επισκέπτες ένα μοναδικό φεστιβάλ γευστικών δοκιμών.

Αμέσως μετά το φεστιβάλ θα ακολουθήσει συναυλία με ρεμπέτικα και ελαφρολαικά τραγούδια με τη Ντένια Κουρούση και την ορχήστρα της.

Το σύνολο των εκδηλώσεων επιδιώκει να προβάλλει την πόλη μας ως ένα ιδιαίτερο γαστρονομικό προορισμό στον τουριστικό χάρτη της Αττικής.

"Να ξανακάνουμε την αγορά μας
μία από τις σημαντικότερες της Αττικής"
Σε κοινή τους δήλωση ο Δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Τοπικής Ανάπτυξης, Μανώλης Κωστάκης, αναφέρουν:

"Η τοπική μας αγορά είναι γνωστή για τα ποιοτικά προϊόντα και τις καλές τιμές. Όμως η αγορά μας είναι κάτι παραπάνω για την Καλλιθέα! Μας δίνει ζωή, ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή και ένα ιδιαίτερο τοπικό χρώμα.
Γι'αυτό όλοι όσοι αγαπάμε την πόλη μας οφείλουμε να την στηρίζουμε. Κάθε ευρώ που δίνουμε στα μαγαζιά μας δυναμώνει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και ενισχύει το στόχο μας, να ξανακάνουμε την αγορά μας μία από τις σημαντικότερες της Αττικής".

Δηλώστε συμμετοχή στο κυνήγι των κρυμμένων γεύσεων και ενημερωθείτε αναλυτικά για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ