Μάστιγα για τους συνταξιούχους οι πορτοφολάδες την Καλλιθέα – Παρακολουθούν τα θύματα τους μέχρι το σπίτι

Μάστιγα για τους συνταξιούχους οι πορτοφολάδες την Καλλιθέα – Παρακολουθούν τα θύματα τους μέχρι το σπίτι
09 Μαϊ
2017

 

Με τον φόβο να εξαφανισθεί η σύνταξη μέσα από την ίδια τους την τσέπη πριν ακόμα την ξοδέψουν ζουν κάθε μήνα εκατοντάδες συνταξιούχοι δημότες Καλλιθέας. 
Όπως εξηγούν στο kallitheaonline αστυνομικές πηγές στις αρχές κάθε μήνα όταν γίνεται η πληρωμή των συντάξεων ξεχύνονται σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης μικρές συμμορίες πορτοφολάδων οι οποίοι κυνηγούν στην κυριολεξία τους ηλικιωμένους.

Ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης

Σημεία στα οποία παρατηρούνται οι περισσότερες επιθέσεις είναι σε σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα, ΔΕΗ, δημόσια ταμεία και γενικά σημεία στα οποία υπάρχει ουρά αναμονής μέχρι το ταμείο. 

Άλλα σημεία στα οποία οι πορτοφολάδες χτυπούν είναι κεντρικά σημεία της πόλης με μεγάλη επισκεψιμότητα, όπως πχ εμπορικοί δρόμοι της πόλης όπου υπάρχει μεγάλη κίνηση πεζών, και σε μέσα μαζικής μεταφοράς. Μάλιστα, οι ελαφροχέρηδες παρακολουθούν τα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση στα λεωφορεία στα οποία υπάρχει συνωστισμός. Εντοπίζουν το θύμα τους, μπαίνουν στο όχημα μαζί του, συνενοούνται με τα μάτια και την κατάλληλη στιγμή με την γνωστή μέθοδο του στριμώγματος ή της απόσπασης της προσοχής αδειάζουν τις τσέπες των ηλικιωμένων.

Παρακολουθούν τα θύματα τους
Οι πορτοφολάδες πλέον έχουν ανάγει σε "επιστήμη" την δράση τους. Παρακολουθούν ηλικιωμένους τις ημέρες πληρωμής των συντάξεων μέχρι και το σπίτι, από την στιγμή κατά την οποία βγαίνουν από το τραπεζικό κατάστημα. Αν στην διαδρομή το θύμα τους επιβιβασθεί σε μέσο μαζικής μεταφοράς και οι συνθήκες είναι ευνοϊκές (δηλαδή δεν κινδυνεύουν να αποκαλυφθούν ή να συλληφθούν) η επίθεση γίνεται μέσα σε αυτό.

Σε άλλες περιπτώσεις η παρακολούθηση συνεχίζεται την επόμενη ημέρα μέχρι το θύμα τους να μεταβεί σε κάποιο ταμείο πχ. για την πληρωμή ενός λογαριασμού. Σε αυτή την περίπτωση η επίθεση γίνεται πριν το θύμα τους φτάσει στο ταμείο ή νωρίτερα αν το θύμα τους κινείται σε δρόμο με μεγάλη κίνηση πεζών.

Άλλη τακτική η οποία ακολουθούν είναι η εξής: οι δράστες γνωρίζοντας από πριν σημεία με ουρές αναμονής, παίρνουν θέση στην ουρά, στη συνέχεια παραχωρούν την σειρά τους δήθεν από "ευγένεια" σε ηλικιωμένους ώστε να έχουν πλήρη άνεση από πίσω να ξαφρίσουν το θύμα τους. 

Οι περισσότερες επιθέσεις πορτοφολάδων σε βάρος ηλικιωμένων παρατηρούνται το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα. 

 

Τελευταίες ειδήσεις