Συγγελίδης

  • Read 822 times
Συγγελίδης
09 Νοε
2016

Από το 2011 δέχονταν εισηγήσεις ο δήμος Καλλιθέας να μην επιμένει στα περί "ναυταθλητικής" μαρίνας κι ότι η μαρίνα μπορεί να λειτουργήσει μόνο με την νομοθεσία για τους τουριστικούς λιμένες.
Πολύ σοβαρές εισηγήσεις!...

Αλλά δεν ήθελαν να το ακούνε αυτό ούτε τότε, ούτε σήμερα. Το 2016 απάντησαν και σε αυτό οι Ελεγκτές, ότι δηλαδή δεν υπάρχει στην ελληνική νομοθεσία ορισμός "ναυταθλητική" μαρίνα.
Αλλά δεν ήθελαν να το ακούνε!...

Και από πολύ νωρίτερα από το 2011 γνώριζαν στον δήμο Καλλιθέας πως ακριβώς λειτουργούσε η μαρίνα, δηλαδή όπως περίπου λειτουργεί σήμερα. Με εκατοντάδες μηχανοκίνητα μέσα που καμία σχέση με ναυταθλητισμό έχουν. Η μαρίνα αυτή κατασκευάστηκε για να λειτουργήσει ως "ναυταθλητική", αλλά ναυταθλητική ήταν μόνο στα χαρτιά.
Στα χαρτιά, μόνο!...

Να τονισθεί το εξής: όπως λειτουργούσε τόσα χρόνια, έτσι λειτουργεί και σήμερα. Σήμερα όχι γενικά και αόριστα, σήμερα Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016.
Σήμερα. Τώρα!...

Για να δούμε τώρα... ποιός θα φέρει αντίρρηση στο να ελλιμενίζονται στη μαρίνα της Καλλιθέας τα ημερόπλοια της οικογένειας Συγγελίδη; Ποιός;... Ποιοί;... Αυτοί που λένε ότι η μαρίνα είναι "ναυταθλητικιά"; Ή ο σημερινός δήμαρχος που το γνωρίζει ότι ο Συγγελίδης έχει ζητήσει τη μαρίνα;...

Έχουν σπάσει τα τηλέφωνα από βουλευτές, πολιτευτές και στελέχη σχεδόν όλων των κομμάτων να μπει στη μαρίνα ο Συγγελίδης. Έχουν σπάσει τηλέφωνα όχι στον δήμο, αλλού.

Και καλώς να ορίσουν τα ημερόπλοια του Συγγελίδη. Για να έχει και ο δήμος έσοδα επιτέλους, σοβαρά έσοδα από τη μαρίνα.

Αλλά ο δήμος ιδιαιτέρως τα τελευταία 2 χρόνια πρέπει να έχει έσοδα από εκατοντάδες ακόμα σκάφη μέσα στη μαρίνα, αλλά δεν έχει... Έσοδα και για τα προηγούμενα χρόνια! Και δεν έχει, με ευθύνη πλέον του σημερινού δημάρχου Καλλιθέας, δική του ευθύνη, ολάκερη, προσωπική και πολιτική.

Και δεν έχει η Καλλιθέα ακόμα σοβαρά έσοδα από τη μαρίνα όχι επειδή η μαρίνα δεν έχει ειδικό κανονισμό! Αλλά επειδή κάποιοι δεν θέλουν ο δήμος να έχει έσοδα.

Έτσι λοιπόν, αν βρεθεί κανείς και το πανηγυρίσει ότι επιτέλους υπάρχουν σοβαρά έσοδα από τη μαρίνα (από τον Συγγελίδη δηλαδή) να γνωρίζει ότι τον περιμένει μεγάλος καημός. Δύο χρόνια ακούμε μόνο ΘΑ.

ΘΑ πάμε στον Εισαγγελέα... ΘΑ κάνουμε αγωγές... ΘΑ τους δείξουμε εμείς... ΘΑ πατάξουμε την ρευματοκλοπή...
ΘΑ μας δουλεύουν για πολύ ακόμα;...