Ραβασάκι

  • Read 583 times
Ραβασάκι
14 Οκτ
2016

Εφόσον προς άρση των όποιων "παρεξηγήσεων" δεν το κάνει μόνος του ο Πρόεδρος του ΝΟΤΚ, ας τον βγάλουμε εμείς από την δύσκολη θέση!

Τον Φεβρουάριο του 2016 ο Πρόεδρος του ΝΟΤΚ έστειλε μια καταγγελία στο Υπουργείο Τουρισμού ότι η παραχώρηση της μαρίνας στον δήμο Καλλιθέας δεν είναι νόμιμη, ότι ο δήμος ζητά από τους σκαφάτους να πληρώνουν λιμενιάτικα στον δήμο, κ.α.

Τον Μάϊο του απάντησαν από το Υπουργείο με μια τρισέλιδη πυκνογραμμένη επιστολή στην οποία του εξηγούν με πολλές λεπτομέρειες ότι η παραχώρηση έγινε νομότυπα κι ότι αυτό δεν αμφισβητείται, ότι τα σκάφη της μαρίνας πρέπει να πληρώνουν, ότι νόμιμος διαχειριστής της μαρίνας είναι ο δήμος Καλλιθέας, κ.α.

Του απάντησαν επίσης ότι στη μαρίνα έχει εφαρμογή ο Γενικός Κανονισμός Τουριστικών Λιμένων. Αυτό δε ήταν γνωστό από το 2011 και στον δήμο Καλλιθέας. Παρόλο που ακόμα και σήμερα κάποιοι επιμένουν ότι "δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για τη συγκεκριμένη μαρίνα" γιατί είναι... "ναυταθλητική". (δείτε εδώ πόσο "ναυταθλητική" ήταν και είναι)

Το περιεχόμενο της απάντησης του Υπουργείου δεν γνωρίζουμε αν ο Πρόεδρος του ΝΟΤΚ το μοιράσθηκε με τα μέλη του ομίλου του που ελλιμενίζουν τα σκάφη τους στη μαρίνα. Πάντως, το περιεχόμενο της επιστολή του προς τα μέλη του ομίλου του με την οποία προειδοποιούσε τον Φεβρουάριο του 2016 πως όποιος πάει στον δήμο να πληρώσει τέλη ελλιμενισμού, θα διαγραφεί (αυτό άραγε σημαίνει και αποβολή από τη μαρίνα;..), φρόντισε να το μάθουν όλοι.

Αν δεν πιστεύει κανείς... ας δει τι έγραφε πέρυσι τέτοια εποχή η τοπική εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ για το τι γίνεται στη μαρίνα... 

nea-kallithea-02