Θίασος...

  • Read 646 times
Θίασος...
11 Οκτ
2016

Όσες... παραστάσεις και να ανέβουν στο δημοτικό θέατρο Καλλιθέας, κανείς δεν μπορεί να λύσει την εξής απορία:
Γιατί να μην πληρώνουν οι σκαφάτοι στους ομίλους συνδρομές για την λειτουργία των ομίλων και την συντήρηση των αθλητικών τμημάτων τους και στον δήμο να πληρώνουν τέλη ελλιμενισμού, και άλλα τέλη, για ρεύμα, νερό, κλπ; Ποιοι έχουν πρόβλημα με αυτό;...

Αν γινόταν έτσι, ούτε Εισαγγελείς, ούτε δικαστήρια, ούτε εξώδικα, ούτε ανακοινώσεις, ούτε ψηφίσματα δημοτικού συμβουλίου κατά Παυλίδη θα είχαμε, ούτε ρουκέτες στα δημοτικά συμβούλια περί «διαπλοκής», «διακίνησης μαύρου χρήματος στη μαρίνα» και άλλα τέτοια που κατά καιρούς ακούμε, θα υπήρχαν. Ούτε σκαφάτοι θα συλλαμβάνονταν νυχτιάτικα για ρευματοκλοπή. Και όλα θα κυλούσαν ήρεμα. Και θα ήταν όλοι πολύ ευχαριστημένοι που ο δήμος επιτέλους θα έβαζε στο ταμείο λεφτά από τα λιμενιάτικα.
Τώρα όμως, επειδή κάποιοι δεν ήθελαν να λυθεί το ζήτημα με τον ορθό τρόπο, πρώτα-πρώτα την πληρώνουν οι σκαφάτοι. Πολλοί εκ των οποίων δηλώνουν ότι έχουν πληρώσει για λιμενιάτικα σε ομίλους προκαταβολικά για όλο το 2016 κι έχουν εγκλωβισθεί. Και πλησιάζει και η ημέρα που θα κληθούν και από τον δήμο να πληρώσουν και τα προηγούμενα έτη.

Κακά τα ψέμματα, στελέχη της προηγούμενης διοίκησης αντιμετώπιζαν με ιδιαίτερη φροντίδα σκαφάτους και εκπροσώπους ομίλων. Μέχρι «ειδική συμφωνία» ανακαλύφθηκε κάποιοι να μην πληρώνουν ούτε τέλη για το χερσαίο.

Αυτό που μένει όμως είναι το εξής: ότι παρόλο που κάποιοι καίγονται να γίνει «ναυταυθαλητική» η μαρίνα, είναι γνωστό ότι είναι οι ίδιοι που κατήργησαν – άλλοι με τις ενέργειες τους, άλλοι με την ανοχή τους - τον χαρακτήρα της «ναυταθλητικής» μαρίνας. Αυτοί αποκλειστικά ευθύνονται που η μαρίνα αυτή ναυταθλητική δεν έγινε ποτέ κι ας απαιτούν τώρα: να εφαρμοσθεί ο νόμος, κτλ. Τα εκατοντάδες μηχανοκίνητα τουριστικά σκάφη αναψυχής που βρήκαν οι Επιθεωρητές-Ελεγκτές μέσα στη μαρίνα, είναι σκάφη που ανήκουν σε μέλη των ομίλων. Σε όμιλο ανήκουν και τα σκάφη που έκαναν κρουαζιέρες Ύδρα-Πόρο-Αίγινα. Και ρεύμα κλέβουν σκάφη κάποιων ομίλων! Είναι ελάχιστα τα σκάφη με "άγνωστους" ιδιοκτήτες. Άντε το πολύ-πολύ κάποιο από αυτά τα "άγνωστα" σκάφη να ανήκει σε κανέναν βουλευτή, τα υπόλοιπα "άγνωστα" να θέλει κανείς μπορεί να γίνουν... "γνωστά".

Ακόμα και μια πρόταση που έπεσε στο τραπέζι για να τα βρουν όμιλοι και δήμος κι αυτή μουσαντένια ήταν, γιατί... ένας ομιλος πήρε ένα ραβασάκι από το Υπουργείο Τουρισμού... το οποίο δεν αποκάλυψε ποτέ στα μέλη του... Έτσι προέκυψε η πρόταση συμφωνίας με τον δήμο να πληρώνουν όλοι οι όμιλοι μαζί στον δήμο ετησίως περίπου 100.000 ευρώ...

Όταν πρόεδρος ομίλου όπου σταθεί κι όπου βρεθεί δηλώνει ότι μόνος του έχει έσοδα 500.000 ευρώ ετησίως από τα λιμενιάτικα, χαζός δεν είναι ο Κάρναβος να δεχθεί συμφωνία με όλους τους ομίλους για 100.000 ευρώ.

Να τώρα, κι άλλη μια απορία... ας την απαντήσει σε κάποια επόμενη παράσταση στο δημοτικό θέατρο ο γνωστός θίασος. Γιατί οι σκαφάτοι δεν πήγαν ποτέ στον Ασκούνη τέτοια πρόταση; Δεν θα τη δεχόταν; Θα τη δεχόταν. Τρελός ήταν να μην την δεχθεί κοτζαμ δήμαρχος Καλλιθέας και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ; Απλά δεν του την πήγαν. Γνώριζαν τι είδους εισηγήσεις δέχθηκε ο δήμος Καλλιθέας την διετία 2011-2012 για τη μαρίνα. Γιατί δεν του την πήγαν να τον διευκολύνουν; Δεν του την πήγαν γιατί θέλανε να τον ελέγχουν, απλό είναι. Αλλά δεν έχουμε μάθει κι αν ο ίδιος τους την ζήτησε.

Ο Κάρναβος πάντως δεν τους ζήτησε καμία τέτοια συμφωνία. Μόνοι τους την πήγανε. Του τη πήγανε και την απέρριψε. Αλλά του την πήγανε αφού τους έστειλε μια δόση εξώδικα με τίτλο: «μόνο στον δήμο πληρώνουν οι σκαφάτοι», έπειτα από μια σειρά νομικών ενεργειών του δήμου σε βάρος τους και φυσικά αμέσως μόλις έλαβαν το «ραβασάκι». Δεν περίμεναν να λέει αυτά τα πράγματα το «ραβασάκι».

Αλλά για να μας πει ο θίασος: τι απάντηση έστειλε το Υπουργείο... σε όμιλο που διαμαρτυρήθηκε για την παρουσία του δήμου στη μαρίνα; Τι απάντησε τον Απρίλιο του 2016 το Τμήμα Συμβάσεων & Ελέγχου Τουριστικών Λιμένων του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού; Και τι απάντησε επίσης το Λιμεναρχείο του Σαρωνικού τον Μάϊο του 2016;..

Ανακοίνωσε ο όμιλος αυτός το περιεχόμενο αυτών των απαντήσεων στα μέλη του-σκαφάτους; Ανακοίνωσε ο θίασος... το περιεχόμενο αυτών των απαντήσεων στο φιλοθεάμων κοινό του;
Όχι και ούτε πρόκειται! Γιατί το ραβασάκι αυτό επιβεβαιώνει και τις εισηγήσεις που δεχόταν το 2011 και το 2012 ο δήμος για τη μαρίνα.

Κάποιοι εξαπάτησαν συνειδητά και συνεχίζουν να εξαπατούν και τους σκαφούχους και τον λαό της πόλης γύρω από αυτή την υπόθεση.

Κάποιοι μέχρι που επιχείρησαν να ανακληθεί το πιστοποιητικό πυρασφάλειας της μαρίνας για να μην εγκριθεί ο ειδικός κανονισμός...

Θίασος με τα όλα του! Θλιβεροί! Θλιβεροί μέχρι... δακρύων!

Αν για παράδειγμα, είχε ενημερώσει ο όμιλος τα μέλη του για το έγγραφο αυτό, δεν θα αναγκαζόταν ο σκαφούχος που συνελήφθη την Κυριακή το βράδυ, αξιοπρεπής άνθρωπος, έντιμος επαγγελματίας, οικογενειάρχης με τέσσερα παιδιά, να αντιμετωπίζει κατηγορίες για ρευματοκλοπή...

Δείτε κι αυτό <<<